Onzekere tijden voor groep dieren (bericht geplaatst op 23 januari 2013)

access_time 03-12-2013

Vrijdag 18 januari zijn hier 2 Ganzen, vijf eenden en 2 pony’s opgenomen, omdat  de betreffende eigenaar hen door privé omstandigheden geen toekomst meer kon bieden. Er hing door snel veranderende omstandigheden plotseling een zeer donkere wolk boven het hoofd van de groep dieren, waardoor ze wij hen acuut hebben opgenomen. Goede opvang elders vinden lukte niet op deze korte termijn.

De watervogels hebben zich inmiddels goed aangesloten bij de andere ongeveer 160 koppen tellende groep watervogels hier. Pony Momo en Pony Theo zijn twee Mini-Shetlanders en zijn niet groter dan twee uit de kluiten gewassen honden. Momo is een blinde pony van ruim 19 jaar, Theo is een stuk jonger maar lijdt aan dampigheid (longziekte). Ook al hadden we meer tijd gehad om voor dit trouwe tweetal een ander adres te zoeken, dan nog was de kans vrijwel nihil geweest dat er iemand bereid was geweest om een oude blinde en een dampige pony op te nemen. Het tweetal staat op een aparte weide zodat Momo zich eerst rustig kan oriënteren in zijn nieuwe omgeving en Theo eerst nog gecastreerd kan worden, aangezien hij nog hengst is. Maar daarvoor moet het eerst beter weer worden.

Wilt u Momo of Theo op afstand adopteren en hem zo in zijn onderhoud voorzien? Dat kost maar € 12,25 per maand en kunt u direct hier regelen. Vul bij de opmerkingen ‘adoptie pony Momo’ of ‘adoptie pony Theo’ in. Alleen door de steun van donateurs en adoptiefouders kunnen wij ons belangrijke werk blijven doen!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share