Onverwachte renovatie van kattenkeuken! (9 september 2014)

access_time 09-09-2014
Eén van onze vrijwilligsters en haar man hebben heel veel ervaring met verbouwen. En toen zij zagen hoe wij dagelijks stonden te klungelen in de ruimte, die wij de ‘kattenkeuken’ noemen, kwam het idee op om van deze ruimte een echte keuken te maken. Want tot nog toe was er alleen koud water, en nog niet eens een functionerende wasbak of afvoer. De vloer was van onregelmatig beton en dus alleen provisorisch schoon te houden. Verder was er een soort betonnen voersilo met een door de houtworm half opgegeten houten klep, maar erin was het vochtig en ontstond snel schimmel.

De vrijwilligster en haar man hoorden aan wat we in meest ideale zin wilden maken van de kattenkeuken, namelijk een nette betegelde ruimte met grote spoelbak met warm water en aansluitingen voor wasmachine en droger. Vervolgens boden ze spontaan aan om de verbouwing op zich te nemen. En dat hield in: niet alleen alles regelen en zorgen dat het binnen anderhalve week voor elkaar zou komen, maar ook de financiële consequenties ervan dragen! Een nieuwe kattenkeuken sponsoren dus! We wisten niet wat we hoorden, dit kon toch niet waar zijn!

Maar het was echt waar, even voor de Open Dag was de nieuwe kattenkeuken een feit! Het enige wat we er aan ‘zorgen’ aan hebben gehad, is dat we de weg naar de kattenkeuken diervrij moesten maken. Dat hield in dat de hanen naar de eendenstal verhuisden, de watervogels een paar nachten buiten sliepen (beschermd door 2 honden), de katten tijdelijk een kleiner verblijf hadden en de honden niet de hele dag van hun speelweide gebruik konden maken.

De planning was superstrak, iedere dag was er een ander team in de ruimte aan de slag, onder supervisie van de man van onze vrijwilligster. Afbreken, elektriciteit en afvoeren aanleggen, beton storten, wanden met isolatie bouwen, 2 nieuwe vensters en 2 nieuwe deuren plaatsen, tegelen en alle nieuwe apparatuur aansluiten. Want een nieuwe boiler, wasmachine en droger bleken ook onderdeel van de gulle sponsoring! Zelf hebben we een megawasbak aangeschaft, met speciale douchekraan en een werkblad ernaast. Ook hebben we extra kasten gekocht, zodat alle kattenwas ook bij de katten opgeslagen kan worden, in plaats van bij de honden, zoals het voorheen was. Dus die kattenwas hoeft niet meer door een dozijn deuren verplaatst te worden om gewassen en opgeslagen te worden, wat een hoop tijd en stress met door deuren glippende dieren spaart!

We zijn echt ontzettend blij met het resultaat van deze bliksemactie, en hadden nooit durven dromen dat dit zo snel werkelijkheid zou kunnen zijn! Wij bedanken onze vrijwilligster en haar man, die, ondanks dat het niet ‘haar’ afdeling is waar de vrijwilligster één keer in de week werkt, de noodzaak zagen om dit project in zijn geheel te organiseren, verwezenlijken en ook nog te financieren. Wij zien de kattenkeuken als een geweldige opstap naar hoe het gehele kattenhuis binnen een paar jaar zal moeten worden.

De kattenkeuken heeft ruim 6000 Euro gekost. De aanpassing van het gehele kattenhuis zal een veelvoud daarvan gaan kosten. Binnenkort zal deze verbouwing gecalculeerd worden, zodat we een tastbaar streefbedrag hebben. Maar u kunt altijd alvast een bijdrage doen op onze ASN bankrekening voor speciale projecten: IBAN: NL43SNSB0957603851 BIC: SNSBNL2A
Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share