Nieuwe gedumpte en gehandicapte dieren uit de randstad (bericht geplaatst op 26 maart 2012)

access_time 02-12-2013

Vandaag is er weer een auto vol met dieren van verschillende plekken uit de randstad gekomen. Ze zaten allemaal tijdelijk bij de Vogel- en Egelopvang in Delft, in afwachting van hun permanente nieuwe adres hier in de opvang.

Via de Dieren SOS, de dierenambulance van Dordrecht, kwamen 6 Barnevelder legkippen, die eruit zien alsof ze zo uit een legbatterij komen. De dieren waren gedumpt in een bos. Van dezelfde dierenambulance kwam ook een wit kwakertje (klein eendenras) met een lam vleugeltje, alsook een knobbelzwaan met een gehandicapte vleugel.

Een particulier uit Rotterdam bracht een Canadese gans en een grauwe gans naar Delft. De grauwe gans is gehandicapt aan één vleugel, de Canadees zelfs aan beide. Een andere particulier bracht ook een Canadese gans, maar dan met een oude breuk in de vleugel.

En dan waren er nog twee hanen, waarschijnlijk broers, bij, waarvan dierenambulance De Wijs gevraagd had of ze naar ons toe mochten.

Bij de watervogels gaat het allemaal (behalve het kwakertje) om dieren die weliswaar in het wild leefden, maar door hun handicap niet meer in het wild terug kunnen, omdat ze niet meer kunnen vliegen en dus bij onraad niet kunnen vluchten. Maar gelukkig konden wij in dit geval weer een oplossing bieden door de dieren een plek bij de vijver in een beschermde omgeving aan te bieden.

De komende tijd zullen we de nieuwe dieren nauwkeurig observeren zodat we vast kunnen stellen welke van hen gebaat zijn bij een operatie aan de gehandicapte vleugel. Van de knobbelzwaan stond dit al vast, deze zal morgen geopereerd worden, zodat hij zich voortaan weer vrij zal kunnen bewegen zonder dat hij over zijn vleugel hoeft te struikelen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share