Nieuwe bewoners! (bericht geplaatst op 4 juli 2011)

access_time 28-11-2013

De afgelopen weken zijn er weer enkele bewoners bij Melief ingetrokken. Hier volgt een voorstelronde!

Martin
Deze gent was bij zijn vorige eigenaresse helemaal alleen over.
Zijn vrouwtje was doodgebeten door een vos. Hij was zo eenzaam geworden dat hij een emmer was gaan beschouwen als gezelschap, best triest dus. Omdat er niets aan de situatie gedaan werd om ervoor te zorgen dat de vos niet weer een keer zijn slag kon slaan, was het geen optie dat de mensen een nieuwe gans erbij zouden kopen.
Vandaar dat de 8 jaar oude Martin nu hier woont op de watervogelweide en nu ook echt kan zwemmen in de grote vijver i.p.v. te moeten badderen in een emmertje!

Vier hanen gered van verhongering
In een bos waren 4 hanen gedumpt. Een toevallige passant besloot de dieren, die in zeer slechte conditie verkeerden, mee te nemen.
De mevrouw heeft dit viertal 4 weken lang zeer intensief verzorgd, de dieren waren brood en broodmager, duidelijk ondervoed dus.
Aangezien het 4 hanen zijn, kon zij de dieren niet houden vanwege burenoverlast, ze kwam via via bij Stichting Melief terecht.
We hebben de vier hanen opgenomen, omdat er gewoonweg bijna nergens geschikte opvang voor dit soort dieren te vinden is.
Na een periode van quarantaine worden de 4 heertjes bij de andere kippen en hanen op het erf geïntroduceerd. Ze heten Arie (geheel wit) Aad, Adje en Adrie (licht grijs).

Dumpkip Laura
Laura is over het hek bij een kinderboerderij gegooid. Dit gebeurt helaas maar al teveel. Mensen denken: ‘goh ze hebben daar toch al dieren, dus ik gooi die van mij er gewoon bij’… Kinderboerderijen willen en kunnen vaak deze dieren niet houden en voelen zich dan genoodzaakt hen bij handelaar of poelier af te leveren.
Laura had het geluk dat ze bij het werk van 1 van onze vrijwilligers over het hek gegooid is, en via hem uiteindelijk dus hier is opgenomen.

Kimberly en Kimmie
Kimberly is de moeder van Kimmie. Het tweetal zat al anderhalf jaar bij een konijnenopvang en kon maar geen nieuw thuis vinden. Dit kwam niet in de laatste plaats vanwege het zeer angstige karakter van Kimmie, die tijdens het schoonmaken of verzorgen ook nog wel eens wil aanvallen/krabben.
Kimberly en Kimmie kunnen binnenkort naar hartenlust graven op de konijnenberg en genieten dan vast van de rust dat niemand hen meer lastig valt door middel van optillen!

Konijn Karolien
Deze grote meid met temperament  zat in een konijnenopvang, maar bleek al snel geen dier te zijn om succesvol te kunnen herplaatsen in een standaard behuizing. Deze flinke (zie de foto hieronder) jongedame heeft namelijk beweging, heel veel beweging nodig en natuurlijk goed gezelschap. Aan beide zal het haar hier niet gaan ontbreken!

 

Aga de Dwergpapegaai
Deze vogel, een agapornis ofwel dwergpapegaai (bovenstaande foto),  is hier gekomen via een dierenambulance. Het vogeltje was gevonden en naar een tijdelijke opvang gebracht in de hoop dat de eigenaar zich zou melden.
Helaas bleek niemand haar te missen en mogelijk is ze dus bewust los gelaten i.v.m. de zomervakantie…
Aga is bij Melief gekomen aangezien een agapornide (ook wel love-bird) echt een gezelschapsdier is en een soortgenoot dus onontbeerlijk is. Aga vliegt inmiddels lekker met haar groep vriendjes en vriendinnetjes mee in de volière!

Hansje het grauwe gansje
Hansje is de naam van dit kleine grauwe gansje met hangvleugel. Ze zat lange tijd in een opvang voor wilde vogels, maar helaas, haar vleugel blijkt onherstelbaar te zijn.
Hierdoor kan Hansje niet meer vliegen en dus niet meer terug de natuur in. Ze zou dan niet kunnen vluchten voor gevaar en ze zou alleen maar kunnen lopen bij vorst. In de natuurzijn 2 gezonde vleugels dan ook onmisbaar.

Dorothee
Deze gans is afgelopen winter meer dood dan levend gevonden tegen een boom aan. Ze is bij de Vogelopvang Delft binnen gebracht en daar hebben ze haar gelukkig weer ‘aan de praat’ gekregen.
Dorothee is samen met Hansje hier gekomen, en de twee meiden zijn dan ook graag in elkaars aanwezigheid.

 

Rudolf de knobbelzwaan
Rudolf de zwaan is door een dierenambulance naar een opvang voor vogels gebracht. Deze knobbelzwaan bleek een echte pechvogel.
Tijdens zijn vlucht is hij tegen een hoogspanningsmast gevlogen en daarbij is zijn vleugel eraf
geschroeid. Rudolf zal nooit meer kunnen vliegen en is dus ook niet terug te plaatsen in sloot of park.
Rudolf kan hier samen met lotgenoten toch nog een heel fijn, veilig en beschut leven hebben in een zo natuurlijk mogelijke omgeving!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share