Nieuwe bewoner: Bruno de Franse Hangoor (bericht geplaatst op 18 september 2010)

access_time 18-11-2013

Zaterdag 7 augustus is hier Bruno, een Frans hangoor konijn van bijna 5 maanden, opgenomen. De kleine jongen in het al hele grote lijf was door een mevrouw gekocht die met hem wilde gaan fokken. Het andere konijn bleek echter ook een ram te zijn, wat leidde tot heftige knokpartijen. Een vriendin van de vrouw nam Bruno mee met het idee om hem snel een nieuw tehuis te bezorgen.

Dat bleek na verloop van tijd een bijna onmogelijke klus: niemand was bereid om zich over deze jongen te ontfermen. Vooral ook vanwege het feit dat deze jongen een kerel gaat worden die wel zo’n 6 kilo kan gaan wegen. Daarbij opgeteld dat Bruno er ook erg van houdt zijn achterpoten uit te slaan en gek is op kindervingers en broekspijpen, maakte dit de plaatsingskansen bij een goed adres niet zo groot.

De vrouw die Bruno tijdelijk had opgevangen heeft in Rockanje vrijwilligerswerk bij Melief gedaan, en benaderde ons. Aangezien zij weet hoeveel dieren hier zijn heeft ze eerst zelf haar uiterste best gedaan om Bruno een fijne toekomst te kunnen garanderen alvorens bij ons aan te kloppen. Aangezien zij het konijn zelf niet langer meer mocht behouden, is Bruno net over de grens (Melief) verhuisd.

Inmiddels is Bruno al gecastreerd zodat hij over 6 weken op onze konijnenberg kan gaan wonen. Momenteel verblijft hij in 1 van onze nieuwe quarantainestallen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share