Na een dagje aanpoten… (bericht geplaatst op 28 september 2010)

access_time 28-11-2013

Vannacht is, ondanks de intensieve (ook nachtelijke) verzorging, het kleine poesje overleden. Het katertje, dat we Orphan gedoopt hebben, blijft doorknokken voor zijn toekomst, net als wij dat vandaag ook weer zullen doen.

Wilt u een bijdrage leveren aan de extra medische en onderhoud kosten voor dit kereltje, maakt u dan alstublieft een gift over of adopteert u hem op afstand!


Jacob

Vanmiddag is na overleg met een medewerker van een opvang voor wilde dieren besloten om Jacob zo snel mogelijk op de weide te zetten aangezien hij zeer gestrest blijft en dus ook niet wil eten. Vandaag heeft hij voor het grootste deel van de dag gespannen in zijn box gelegen. Met 4 andere vrijwilligers hebben we hem kunnen overmeesteren en uiteindelijk naar zijn permanente verblijf kunnen verhuizen. Zoveel mankracht was hard nodig, want vergis je niet in de kracht van dit imposante dier! Gelijk knapte Jacob zienderogen op, ging wat lopen en was weer veel alerter. Hopelijk went hij snel aan zijn nieuwe verblijf en medebewoners!

 


Een kitten

Vanavond om half 10 stonden er mensen aan de deur met een katje van, naar wij schatten, 6 weken oud. Het diertje liep sinds gisteren bij een autohandelaar tussen de motorblokken en wagens moederziel alleen. De monteur, die daar werkt, gaf het diertje melk met water, maar besloot vanavond het diertje naar ons te brengen omdat het levensgevaarlijk is als kattenbaby van 6 weken oud op een autobedrijf. Waarschijnlijk is de kitten daar gedumpt: het is de enige en er is in geen velden of wegen een moeder kat te bekennen. Ook opvallend is dat het diertje enorm tam en duidelijk aan mensen gewend is. Het grote probleem hier in onze omgeving is dat niemand zijn kat laat neutraliseren, met alle gevolgen van dien. Daarbij komt nog het feit dat, door de overvloedige aanwezigheid, niemand op een kat zit te wachten. Dit zorgt voor een enorm groot probleem en een enorme belasting van asiels en opvangen. De man kon het katje zelf niet houden, aangezien dat door de verhuurder niet wordt toegestaan. Dit is hier in Duitsland helaas heel vaak het geval. Neem je in zo’n geval het diertje niet op, dan wordt het rustig weer terug gezet waar hij vandaan kwam, namelijk op straat.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share