Matchingsite voor mens en dier (bericht geplaatst op 14 december 2011)

access_time 02-12-2013

Een dier dat niet rechtstreeks van een fokker komt, maar al een (stukje) leven achter zich heeft, een nieuw huis geven is een mooi iets. Veel mensen gaan hiervoor naar een asiel en zoeken daar een dier uit waarmee ze een klik hebben. Maar er bestaat ook een andere manier om een dier (waarvoor om welke reden dan ook een ander huis gezocht wordt) dat precies bij je past te vinden. Dat kan namelijk via de matchingsite voor mens en dier Verhuisdieren.nl .

Het mooie van deze manier van mens en dier aan elkaar koppelen is dat zowel de mensen die een dier zoeken als de mensen die een willen herplaatsen een profiel met wensen en kenmerken aan kunnen maken, waardoor het nieuwe baasje aan het voor hem of haar ideale dier wordt gekoppeld.

Het fijne voor de dieren waarvoor een match gezocht wordt is ook dat ze in principe totdat het ideale baasje gevonden is, in hun eigen omgeving kunnen blijven. En dus niet een tijd in verwarring in een hok in een asiel hoeven verblijven. Zolang het dier in zijn vertrouwde omgeving blijft, kan deze verwarrende tijd uitblijven.

Graag brengen we deze bijzondere manier van herplaatsen hier onder de aandacht. Niet alleen om potentiële nieuwe baasjes te informeren over het bestaan van deze mogelijkheid, maar zeker ook voor mensen die een ander huis voor hun dier zoeken. Als zij van de mogelijkheden van Verhuisdieren.nl gebruik maken, betekent dit over het algemeen een enorme stressvermindering voor het lijdend voorwerp: het dier. En wie weet kloppen mensen ook minder snel aan bij een permanente opvang als Melief, omdat ze bang zijn dat hun dier in het asiel niet terecht kan, geen kans maakt of weg zou kwijnen.

Neem eens een kijkje op de website Verhuisdieren.nl , die een schat aan informatie èn dieren bevat. En dat zijn niet alleen honden en katten!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share