Honden naast geent ook medisch dooorgelicht (bericht geplaatst op 2 maart 2011)

access_time 28-11-2013

Normaal gesproken vertoeven we enkele malen per week bij de dierenarts met 1 van de ruim 1000 bewoners van Melief. Want met zo veel bewoners is het (zeker statistisch gezien) niet vreemd dat er altijd wel een dier ziek is, zijn poot verzwikt heeft of een ingegroeide nagel heeft. Eigenlijk net als bij mensen.

Maar de afgelopen weken zaten we elke dag bij de dierenarts. Elk spreekuur gingen we met een paar honden Pierre op de voorgrond, Nuscha erachter en Joep komt aanrennen! voor hun jaarlijkse enting. Maar we maakten ook gelijk van de gelegenheid gebruik om per hond een uitgebreide controle uit te voeren. De oren worden nagekeken, het hart afgeluisterd, tepels gecontroleerd op tumoren en individuele problemen per dier besproken, en last but not least kregen ze dus hun jaarlijkse enting. Zo wordt de enting altijd gebruikt om de hele roedel nog eens extra te controleren, los van de andere dierenartsbezoeken als zich een acuut probleem voordoet. Little Food, Suzy en Igor kregen gelijk een afspraak voor een gebitssanering, Nuscha kreeg hartpilletjes voorgeschreven en Lizzy moest op de foto vanwege haar heupen.

Dat het enten van de 34 honden, naast logistieke chaos, een grote druk op de begroting geeft, moge duidelijk zijn… Binnenkort zijn de ruim 50 katten weer aan de beurt voor hun entingen. De konijnen, duiven, schapen en geiten staan in april altijd vast op de agenda!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share