Hoe verzorg ik konijnen… (5 maart 2015)

access_time 05-03-2015

Deze drie konijnen zijn 17 januari binnen gebracht door een mevrouw, die ze bij een man had aangetroffen welke niet voor de dieren zorgde. De man had nog meer dieren, die eveneens niet verzorgd bleken te worden. De gemeente heeft op een gegeven moment ingegrepen en is de dieren gaan bijvoeren, maar dit was natuurlijk geen structurele oplossing.

De vorige eigenaar van de konijnen heeft de dieren waarschijnlijk aangeschaft zonder te weten wat het inhoudt om dieren te verzorgen, goed te verzorgen – iets wat we bij Melief wel vaker zien. Zeker konijnen en knaagdieren zijn zo aangeschaft in een dierenwinkel, maar de dieren vragen natuurlijk meer zorg dan ‘enkel’ gevoerd worden…

Het zusje van deze drie had net jongen gekregen en om die reden kon zij nog niet vervoerd worden. Binnenkort zal zij zich ook bij haar broers en zusje voegen en dan zal het stel een mooi nieuw leven op de konijnenberg krijgen! Na twee weken bij ons te zijn, kreeg de andere voedster ook nog eens 4 jongen… Ook het gescheiden houden van ongecastreerde dieren om ongewenste zwangerschappen te voorkomen hoort bij een goede verzorging!

We zoeken nog adoptiefouders voor deze nieuwe dieren! Lees hier hoe je deze dieren kunt ondersteunen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share