Hepi (29 augustus 2013)

access_time 03-12-2013

Op de Open Dag op 25 augustus klampte een wanhopige vrouw Lothar aan. Een kennis van haar fokt Yorkshire-Terriërs. Een van de teefjes van 7 jaar was sinds een jaar bij deze familie opgenomen omdat haar eigenaar overleden was. Dit hadden de mensen niet uit dierenliefde gedaan, ze zagen namelijk  geld in Daisy. Want acht weken geleden bracht ze door middel van een keizersnede 6 pups ter wereld. Een normale bevalling ging niet, aangezien ze al tamelijk oud was om voor het eerst een nest te krijgen.

Daisy verdedigde haar kroost tegen de andere teven met pups of drachtige teven aldaar. De vrouw hoorde van de eigenaar dat Daisy in moest slapen vanwege dit gedrag. Ze vertelde hem dat een dierenarts dit nooit zou doen. Hij trok zijn schouders op en zei dat het voor hem geen moeite was haar kop eigenhandig in te slaan. Daisy beet ook de vrouw des huizes enkele keren en kreeg een enorme oogontsteking die niet behandeld werd. Dus toen de 6 pups gisteren voor 450 euro per stuk verkocht waren, was er voor maandagmiddag de afspraak gemaakt om haar te euthanaseren.

Maar met een list heeft de bezorgde vrouw, die werkelijk van alles had geprobeerd om Daisy te bemiddelen en ergens anders onder te brengen, haar gisteren bij de eigenaren weggehaald en na een dierenartsbezoek, waarbij het oog behandeld werd, bij ons gebracht.

Daisy was totaal de kluts kwijt, poepte en plaste waar ze stond, gromde en heeft een verschrikkelijk uitziend oog. Inmiddels zijn we met haar naar de dierenarts geweest, nadat het etterende oog dinsdagochtend ook nog begon te bloeden. Helaas was het oogje niet meer te redden, we moeten nu met zalven afwachten of het eruit gehaald moet worden.
 

Dat Daisy, die om verwarring te voorkomen met Pinchertje Daisy omgedoopt is tot Hepi, overigens echt in acute nood verkeerde had de bezorgde vrouw ons heel duidelijk gemaakt: de eigenaar bleek afgelopen jaar eigenhandig een paar dieren dood geslagen te hebben en aangezien iedereen bang is voor deze figuur, heeft niemand het tot nu toe aangedurfd om aangifte te doen…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share