Heel goed nieuws voor Boogie! (bericht geplaatst op 26 januari 2011)

access_time 28-11-2013

Boogie is de kitten die al maanden in zijn eentje (als kat dan, honden zijn er genoeg om te pesten) in de eetkeuken woont. Omdat we standaard nieuw binnengekomen katten laten testen, wisten we namelijk al al die tijd dat hij kattenaids had. Om die reden moest hij ook apart blijven van de andere katten.

Afgelopen week is hij naar de dierenarts geweest om gecastreerd te worden. Hij is toen voor de 2e keer op aids getest, waaruit tot onze grote vreugde een negatief resultaat kwam, wat dus betekent dat hij geen kattenaids heeft!

Maar hoe kan zoiets nou, andersom zou toch logischer zijn…?
Het is zo dat het vaker voorkomt dat een virus dat een kitten meekrijgt van de moeder bij een aidstest als positief voor aids naar buiten komt.. Maar dat de kitten eroverheen kan groeien (hij bestrijdt het virus met zijn eigen, ‘aidsloze’ immuunsysteem) en dan dus later negatief test. Het is dan nooit aids geweest, alleen een misleide teststrip!!!

Dat is naturlijk geweldig nieuws voor Boogie, die nu gewoon zijn soortgenoten kan gaan treiteren in plaats van de oude hondjes in de eetkeuken!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share