Goed nieuws tijdens een geslaagd buffet (bericht geplaatst op 2 december 2010)

access_time 28-11-2013

Afgelopen zaterdag heeft het halfjaarlijkse Charity Buffet weer plaatsgevonden. Het buffet stond in het teken van de aan te schaffen professionele wasmachine, om al het zand en haren zonder iedere keer een kapotte machine te hebben, uit de katten- en hondendekens te kunnen wassen.

Het etentje was al bij voorbaat een enorm succes. Niet alleen was het al heel snel volgeboekt, waardoor op 11 december een extra buffet gepland kon worden. Ook hadden we tijdens ons praatje om iedereen weer op de hoogte te brengen van het reilen en zeilen van de dieren in de opvang een mooie mededeling.

Tijdens een speciale bijeenkomst van Stichting DierenLot op de eerste Nationale DierenLot (Ambulance) Dag, waar wij als beneficiant ook aanwezig waren, kregen 35 dierenorganisaties die al door DierenLot gesteund worden een cheque van 500 euro cadeau, ter ere van de 5e verjaardag van DierenLot.. Dat was natuurlijk op zich al geweldig.

Maar ook ontvingen 9 organisaties het resterende deel van hun steunaanvraag voor dit jaar. Die bedragen liepen uiteen van 922,50 tot 12.000,- euro! En we waren dan ook ontzettend verheugd dat ook wij het resterende deel van onze aanvraag voor de wasmachine toegekend kregen: 2800,- euro!!!

Dit betekent dat we de wasmachine in ieder geval aan kunnen schaffen. En nog een mooie reserve hebben voor de voorzieningen die sowieso nog op stapel stonden, voordat we zoveel problemen met de wasmachine(s) kregen.

Dat deze mededeling de sfeer op het buffet ten goede kwam, is iets wat zeker is! Maar dit kwam natuurlijk ook door het weer geweldig verzorgde eten en de gastvrijheid van mevrouw Lin en de andere dames van de bediening. We zijn dan ook ontzettend blij dat we 11 december weer mogen aanschuiven.

Het geld dat met het extra buffet bijeen gebracht wordt, zal gebruikt worden voor het verder stroomlijnen van de hygiënische voorzieningen in de opvang van Melief. En dat doel ligt dus direct in het verlengde van de wasmachine! Want goede hygiëne is een vereiste in een opvang waar permanent meer dan 1000 dieren verblijven. Er zal dan ook hard gewerkt gaan worden aan een plan en de uitvoering voor warm water en goede spoelbakken in de, zoals wij dat hier noemen, kattenkeuken. Zodat kattenbakken, voerbakken, vervoersboxen, benches, etc. niet meer in de vrieskou met een emmer sop midden op het erf schoongemaakt hoeven te worden.

Dus schrijft u zich gerust nog(maals?) in voor het extra buffet op 11 december, met een strenge winter op komst kunt u de dieren er weer geweldig mee helpen!

U kunt hier lezen hoe de inschrijving in zijn werk gaat. Hopelijk zien we u de 11e!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share