Geweldig initiatief van Bite Back (bericht geplaatst op 12 oktober 2010)

access_time 28-11-2013

Bite Back zet zich op Werelddierendag in voor dierenopvangcentrum Melief

2 Oktober 2010 – Antwerpen – Bite Back heeft grote bewondering voor het dierenopvangcentrum Stichting Melief. Wij staan 100 % achter hun doelstelling, hun dierenrechtenvisie op dierenopvang en de liefdevolle manier waarop de dieren bij Melief worden verzorgd, opgelapt en opgevangen. Verwaarloosde, rondzwervende, inbeslag genomen, afstands-, veeindustrie-dieren, veel van hen vonden al een liefdevolle, definitieve thuis bij Melief. Voor Melief durven wij onze handen in het vuur te steken. De dieren krijgen er de ruimte en kunnen zichzelf zijn. Zo professioneel moet een dierenopvang zijn!

Bite Back wil meer mensen attenderen op het goede werk van Melief en daarom kozen wij er bewust voor om op Werelddierendag een event te organiseren waarvan de opbrengst 100 % naar Melief zou gaan. Ook met de hoop dat meer mensen ons goede voorbeeld volgen en benefieten en evenementen voor Melief zouden willen gaan organiseren. Of gewoon eens met de collectepot rondgaan. Bite Back is vanaf heden trouwens ook de trotse adoptie-ouder van Engel, het varkentje dat onlangs uit een veewagen viel en zo aan het slachthuis ontkwam. Melief heeft zich over haar ontfermd.

Vele grote dierenwelzijnsorganisaties kunnen rekenen op miljoenen euro’s giften, legaten en erfenissen. Melief helaas niet. Melief draait 100 % op vrijwilligers onder de bezielende leiding  van de oprichters Lothar en Marc. Op een grote boerderij in Duitsland, vlakbij de Nederlandse grens,  met grote weides met watervogels, kippen, een speciale hanenwei, varkens, hangbuikzwijntjes, geiten, pony’s, honden, katten die overal kunnen gaan en staan op de grond van Melief, dankzij een ingenieus systeem waarmee ze niet buiten het terrein geraken, de konijnenheuvel, de caviastal, enz.

Zaterdag 2 oktober stonden we een hele dag op de Meir in Antwerpen om gesponsord veganistisch gebak, Indische hapjes en spulletjes te verkopen. We vroegen hulp aan onze vrienden van vzw Astha die direct toezegden te komen helpen met hapjes en mankracht. Raquel kwam haar groentensierkunst tonen om zo publiek te lokken, onze bakprinsessen bakten cupcakes en cakes, restaurant De Levensboom uit Hasselt bakte 2 lekkere vegan appeltaarten, en restaurant Aahaar doneerde Indische hapjes. We verdeelden de Melief folders, en verkochten ook speciale kaartensetjes van de geredde dieren van Melief, sleutelhangers en pennen.

Aan het einde van de dag telde de kas maar liefst een prachtig bedrag van 575 euro! Melief is erg blij met ons initiatief. Iedere eurocent wordt goed besteed aan de zorgen van de maar liefst meer dan 1100 dieren bij Melief.

Voel jij er ook wat voor om een speciale dierendaggift voor Melief te doen, lid te worden of misschien wel peter of meter van een dier, dan kan dat via hun website: www.stichtingmelief.nl

Bite Back wenst de Bite Back vrijwilligers, de sponsors De Levensboom en Aahaar en vzw Astha van harte te bedanken voor de fijne samenwerking en donaties. Dankzij jullie en de lieve mensen die iets kwamen kopen, deze prachtige opbrengst!!

Wij willen de mensen van Bite Back, die zich dagelijks keihard inzetten voor de rechten van dieren, ontzettend bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Dit soort initiatieven zijn een enorme steun in de rug van de dieren bij Melief en verdienen het zeker navolging te krijgen!
Volg het geweldige werk van Bite Back op hun website www.biteback.be!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share