Gered van de euthanasiespuit: Wodan! (bericht geplaatst op 4 januari 2012)

access_time 02-12-2013

Eind van 2011 werden we benaderd of we een hond wilden opnemen. De vraag kwam van Stichting Dier & Project, waardoor voor ons direct duidelijk was dat er werkelijk geen andere oplossing voor deze oudere hond was. Dus hebben we er een mand bij gezet in onze grote roedel en leeft Wodan nu in zijn nieuwe familie.

Enige tijd geleden werd Els Adams van Dier & Project gevraagd of zij Wodan, een KEESHONDJE dat in een buitenkennel zonder enige beschutting of dekentje in de vrieskou (over)leefde, kon redden. Els’ hart was natuurlijk groot genoeg voor een keeshondje dat goed met katten kan. Maar Wodan bleek een herder-kruising wiens enige doel in het leven leek om katten af te maken. Helaas maakte Wodan het zichzelf dus volkomen onmogelijk voor Huize Dier en Project, want hij zou daar midden tussen de opvangkatten komen te leven. Maar hij was al ‘gered’ en kon geen kant op en zo belandde hij in het asiel.

Daar werd hij van de stress steeds magerder… Er werd na enige tijd besloten dat Wodan onplaatsbaar geworden was, mede door zijn leeftijd en het feit dat hij levende katten niet in zijn omgeving duldt. Dus wachtte hem de euthanasie-spuit…Maar pas toen kwam dit bericht Els bij toeval ter ore: Wodan bleek al drie keer te zijn geplaatst en weer terug te zijn gekomen. En nu was hij al door de euthanasie-commissie heen…

Als Els zich voor een dier inzet, dan is dat in de eerste plaats om het dier in leven te houden en in de tweede plaats om dat leven drastisch te verbeteren, dus dit liep helemaal niet volgens plan. Gelukkig voor Wodan hoorde Els het nog voordat ze tot euthanaseren overgingen en zo kwam het dat wij vrijdag 30 december een enorm actieve, erg magere maar o zo opgewekte Wodan in onze grote roedel introduceerden. Waar hij gelukkig zijn draai al helemaal gevonden lijkt te hebben en zich tegenover ons ontpopt heeft tot een hele lieve hond!

Welkom bij Melief en in 2012 Wodan, voor jou beide onverwacht!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share