Gekkenhuis! (bericht geplaatst op 18 november 2011)

access_time 02-12-2013

Soms zijn er dagen dat het lijkt alsof je in een achtbaan zit… Het is leuk als er in een plaatselijke krant aandacht aan ons werk besteed wordt, maar het is dan ook net alsof mensen denken dat ze hun ‘dierenprobleem’ het jouwe kunnen maken, ‘omdat je ervoor bent’. Bijna iedereen die om die reden opbelt, begint het gesprek als volgt:

‘Ik zit met een probleem, en wel het volgende…’

Eind vorige week werden we gebeld door een vrouw. Haar zus is opgenomen in een tehuis voor jonge moeders, het huis wordt aanstaande maandag leeggeruimd en de poes van 10 jaar zit daar nog.

‘Kan ik die bij jullie langsbrengen?’

Dinsdag werden we gebeld door een andere vrouw. Haar schoonvader woont op een boerderij en opeens liep daar een poes, die ook nog eens beviel van 3 kleintjes. Hoogstwaarschijnlijk met opzet bij de boerderij neergezet dus. De schoonvader kan geen katten op zijn boerderij gebruiken.

‘Kan ik die bij jullie langsbrengen?’

Woensdag werden we gebeld door een man. Toen hij terugkwam van vakantie woonde er in zijn schuur opeens een moederpoes met 3 kittens. De man had in verschillende voorgaande jaren al eens een kater en een poes, die allebei aan waren komen lopen, laten castreren en steriliseren. Een moeder met 3 kittens erbij was hem echt te veel.

‘Kan ik die bij jullie langsbrengen?’

Woensdagavond werden we gebeld door een andere man. Hij had via via 4 dwergkonijntjes voor zijn jonge kinderen geregeld. Ze moesten met de fles grootgebracht worden omdat de moeder ziek was. Ontzettend leuk voor een 3-jarig kind. Maar het bleken na een tijdje helemaal geen dwergkonijntjes te zijn, ze bleven maar groeien. En werden nu te groot voor de kooitjes en voor het 3-jarige kind.

‘Kan ik die bij jullie langsbrengen?’

En donderdag werden we gebeld door een maatschappelijk werker. Ze begeleidt een gezin dat niet lang geleden van ver weg in het Emsland is komen wonen. Ze let op of ze hun 8 maanden oude baby goed verzorgen, maar maakt zich ernstige zorgen om hun 12-jarige hond, die broodmager is en haast niet meer buiten komt. Bij de dierenarts is hij ook al sinds voor de verhuizing niet meer geweest. Ze vraagt zich af of hij wel gevoerd wordt.

We spreken af dat ze probeert de hond bij de eigenaars weg te praten en dat ze hem dan bij ons langs mag brengen. Eenmaal hier blijkt de hond een Rottweiler-Golden Retrieverkruising, superlief en om te huilen zo mager. Eerst maar naar de dierenarts met Plato, zoals hij blijkt te heten. De eigenaresse, die mee was gekomen, deed zonder blikken of blozen afstand van het arme dier en wist terloops nog even te melden dat Plato als pup al van het balkon gegooid was. Plato blijkt testikelkanker te hebben en moet zo nel mogelijk gecastreerd worden.

 

De  2×3 kittens zijn inmiddels al aangekomen in Nederland, bij Els Adams van Stichting Dier en Project. Zij gaat proberen voor de 6 een nieuw baasje te vinden. Voordat ze bij supervrijwilliger² Luc in de auto zijn gegaan, heeft de dierenarts de 6 gechipt, geënt en een internationaal paspoort meegegeven.

 

De 2 moederpoezen zijn donderdagmiddag gesteriliseerd. De man die al twee andere katten had, is bereid gevonden 1 moederpoes terug te nemen en te verzorgen. En de sterilisatie te betalen! De andere moederpoes zal bij ons komen wonen.

De 4 konijntjes zijn woensdagavond nog gebracht. Vrijdag worden de 2 mannetjes gecastreerd. Hoogstwaarschijnlijk is 1 van de vrouwtjes door onoplettendheid van de vorige eigenaar alweer zwanger.

 

De poes van de vrouw die naar het tehuis voor jonge moeders moest, is donderdagavond gebracht. Die is ook direct mee naar de dierenarts gegaan om getest te worden en zit nu samen met de donderdagmiddag gesteriliseerde poes in quarantaine.

Gelukkig is de poes die donderdagavond gebracht wordt al gesteriliseerd. Want tot nu toe is er in totaal € 50,- afstandsgeld gegeven voor de hele lijst met dieren die hier opgesomd staat. En ik durf nu al te beweren dat we het niet gaan redden om daar de dierenartsrekening van te betalen…

Buiten dat het hierboven beschrevene een mentale en fysieke achtbaan lijkt te zijn, is het dus ook een financiële achtbaan. Want weinig dieren die hier in de opvang terecht komen, krijgen een met geld gevuld knapzakje mee. Wilt u meedragen in de dierenartskosten? Kijk dan snel hier hoe u dit kunt doen.

Vergeet ook Stichting Dier en Project niet, en hou ook hun website in de gaten, onder ‘baasje gezocht’ voor de foto’s van de prachtige kittens. Misschien wilt u wel één of meerdere kittens een goed nieuw huis geven, of kent u mensen die nog graag een katje op zouden willen nemen. Help mee om een goed onderdak voor deze dieren te vinden en neem snel contact op met ons of direct met Els Adams van Dier en Project!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share