Geitje Pia moest voor de avond verdwenen zijn, anders.. (21 februari 2014)

access_time 21-02-2014

Deze week nam er een mevrouw contact met ons op die op kraamvisite was geweest in haar straat. Daar had ze gehoord dat het geitje, dat ze goed kende, de keel doorgesneden zou worden omdat ze het niet meer wilden hebben. Het geitje was het enige diertje dat achtergebleven was toen een aantal maanden geleden successievelijk de andere geiten en het pluimvee verdwenen waren. Het eenzaam overgebleven geitje liep altijd achter de bezorgde vrouw aan tijdens het uitlaten van haar honden. Wonder boven wonder heeft dit geitje zich staande kunnen houden, vrij lopend op de weg, in het buitengebied waar men maximaal 100 kilometer per uur rijden mag. Dat dit heel anders af had kunnen lopen…

Op de verjaardag sprak de vrouw haar walging uit over het feit dat de keel doorgesneden zou worden van het diertje dat haar vaak zo trouw volgde. Na thuiskomst belde ze ons, en we besloten het geitje op te nemen. De vrouw zou zorgen dat het dier in veiligheid kwam en we gingen haar de volgende dag direct halen. Ter plekke hoorden we dat de actie bijna mislukt was, aangezien de eigenaren geen afstandsverklaring wilden tekenen. Toch hadden ze het geitje in de ochtend vast gezet aan de pin en gezegd dat ze voor de avond, als ze thuis zouden komen uit hun werk, weg moest zijn, omdat het anders over en uit zou zijn voor dit nog jonge geitenmeisje.
Het geitje heet vanaf nu Pia. Geitje Pia is echt aan de dunne kant. We hebben de kleine meid, die eerst nog even in quarantaine verblijft, gezelschap gegeven van bokje Cappuccino, tegen wie ze de volgende ochtend al lekker aangekropen was.


Wie wil Pia op afstand adopteren en een adoptiecertificaat met foto van haar thuis krijgen?

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share