Gedumpt, doodsbang en in gevaar (bericht geplaatst op 2 maart 2011)

access_time 28-11-2013

Dat mensen dieren op straat gooien is alom bekend, maar toch schrikken we altijd weer als we zoiets te horen krijgen… Er liep al de hele week een konijntje langs de weg een paar dorpen verderop. Het dier was daar duidelijk gedumpt… een groot zwart konijn in de berm langs een weg waar 100 kilometer per uur gereden mag worden is natuurlijk niet natuurlijk. We kregen het vrijdagavond te horen en aangezien het hier dan ook echt donker is omdat de straten buiten de bebouwde niet verlicht zijn, besloten we zaterdagmorgen 19 februari gelijk actie te ondernemen. Carsta, 1 van onze vrijwilligsters, ging mee, aangezien zij de exacte locatie wist.

Uitgerust met drie schepnetten en een vervoersbox gingen we op stap.  Eenmaal op de locatie aangekomen en na het nodige speurwerk zagen we haar (zoals later bleek) zitten, weggedoken onder wat verdord gras en helemaal van slag. Het konijn was erg bang en trok een spurt, na de nodige manoeuvres belandde ze uiteindelijk in 1 van de schepnetten. Thuis aangekomen hebben Leny en Sandra (twee engels uit Nederland die hier regelmatig de handen uit de mouwen komen steken)  snel een quarantaine box voor de dame gereed gemaakt. Denise hebben we dit nog jonge meisjes-konijn genoemd. Ze blijft nog minimaal 4 weken in quarantaine i.v.m ziekten, maar ook mogelijke zwangerschap doordat ze misschien gedekt is door een wild mannetjes konijn… even afwachten dus.

Wilt u dat Denise uw petekind wordt en u een mooi certificaat met foto van haar ontvangt, klik dan op ‘adopteren op afstand’ in de linker kolom en garandeer daarmee een geweldige toekomst voor Denise hier op de konijnenberg!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share