Even voorstellen (bericht geplaatst op 21 september 2010)

access_time 28-11-2013

Eind juni stond hier een mevrouw met een kat aan de deur, ze liep te zwerven door haar straat en werd overal weggejaagd. Asiels namen haar niet op en ze werd van het kastje naar de muur gestuurd. Uiteindelijk na een lange zoektocht naar een nieuw adres stond de vrouw dus ten einde raad hier met deze poes voor de deur. De poes, die we Mandy doopten, was ook nog eens hoogzwanger en op woensdag 30 juni bracht ze vier kittens op de wereld. We hebben in de geitenstal een speciaal verblijf voor haar ingericht waar ze haar kinderen ter wereld kon brengen, omdat net op dat moment in ons huis 5 kittens met kattenziekte intensief verzorgd werden (zie eerdere berichten). Mandy kon niet geënt worden vanwege het feit dat ze zwanger was. De geboorte verliep prima en ze zette vlot de 4 kleine kittens op de wereld.

Mandy is een aantal weken geleden gesteriliseerd en haar kittens en zij volgen nu het entingprogramma van de dierenarts. Het viertal heeft het reuze naar de zin en ravotten op en over de slapende hangbuikzwijnen heen!

 

Kittens vormen een enorm probleem in dit gebied, mensen laten nog steeds hun katten niet neutraliseren, waardoor er een enorm overschot is aan nieuw geborenen. Deze worden uiteindelijk overal gedumpt, zwerven rond en gaan zich uiteindelijk weer vermeerderen, als ze het al overleven. Kittens plaatsen in deze contreien is bijna onmogelijk omdat er praktisch geen vraag naar is en wel een enorm aanbod!!!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share