Ei Love You, Ei love you NOT (bericht geplaatst op 1 maart 2011)

access_time 28-11-2013

16 februari 2011 – De Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) lanceert naar aanleiding van de ‘Ei Love You’ eierpromotie campagne van Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) de website www.eiloveyounot.nl. Op deze website zal de NVV duidelijk maken waarom er geen sprake is van ‘Love’ in de eiersector. De NVV vindt het namelijk schandalig dat de eiersector doet alsof er sprake is van liefde rondom eieren en dat er gezwegen wordt over het dierenleed, de 30 miljoen haantjes die jaarlijks vergast worden en over het feit dat er veel gezondere alternatieven zijn voor eieren.

Als we de PPE moeten geloven is de gezondheid van een mens afhankelijk van de eieren van een kip. Eieren bevatten diverse vitamines en mineralen die je gemakkelijk uit andere producten kunt halen. Het gaat o.a. om de vitamines A, B, D, E en de mineralen Calcium, Foliumzuur, IJzer en zink. Al deze stoffen kun je ook halen uit (plantaardige) bronnen zoals noten, granen, groenten, peulvruchten, zonlicht en fruit. De meeste van deze bronnen staan standaard op het dagelijks menu van de gemiddelde mens. Eieren zijn dus echt overbodig. Een voordeel van meer plantaardig eten is ook dat je minder cholesterol binnen krijgt!

Daarnaast loop je met het eten van eieren het risico om giftige stoffen en salmonella binnen te krijgen. Duitsland werd onlangs, in december 2010, opgeschrikt door de vondst van de kankerverwekkende stof dioxine in eieren. In januari dit jaar verschenen er berichten dat deze besmette eieren ook in Nederland zijn verkocht.

Ook het dierenleed is een goede reden om geen eieren te gebruiken. Elk kuikentje wat uit een ei komt belandt op de lopende band. De haantjes zijn niet bruikbaar, omdat ze geen eieren leggen, en worden vergast of versnipperd. Ze zijn voor de sector waardeloos. Bij de hennetjes worden de snavels gekapt, vervolgens leven zij ongeveer 17 maanden als leghen en gaan daarna naar de slacht. In Nederland zijn er 45 miljoen legkippen. De meeste daarvan zitten nog steeds in legbatterijen. Een dier heeft daarin vaak maar ongeveer een A4’tje aan ruimte. Veel stress en welzijnsproblemen zijn in deze sector dan ook aan de orde van de dag.

Vanwege de gevolgen van het eten van eieren voor de gezondheid van de mens en het leven van de kippen en haantjes heeft de NVV besloten om een tegenactie te starten tegen de eiersector met de website www.eiloveyounot.nl, een parodie op de site www.eiloveyou.nl.

Op deze site eiloveyounot.nl is informatie te vinden over het leed achter de eierindustrie, eivrije recepten en eivervangers. Met deze informatie is het een eitje om ei-vrij te eten!

Bekijk ook eens het gedeelte over de hanen die bij ons in de opvang komen. Dit vindt u hier.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share