Een sociale eend (bericht geplaatst op 4 november 2010)

access_time 28-11-2013

Door het asiel in Hagen (Duitsland) werden we benaderd over een een die gevonden was door mensen die hun hond aan het uitlaten waren. Of was het nu juist andersom, want de eend kwam naar de mensen toe gewaggeld? Volgens de vinder was de eend al door een hond gepakt, want één vleugel hing een beetje. De mensen hebben het dier, dat dus enorm tam bleek te zijn, meegenomen en naar het asiel gebracht.

Aangezien de enige afzet van eenden van het asiel aan de slachter is, vroeg de beheerster dus of de eend bij ons mocht komen. Aangezien de kansen voor dit – waarschijnlijk gedumpte – dier op een andere manier dus niet heel groot leken, besloten we dat de eend bij ons in de groep mocht komen wonen.

De vinders hadden zich direct opgeworpen om de eend naar ons toe te brengen, wat in totaal toch een rit van ongeveer 475 kilometer betekende. Bij aankomst bleek het om een vrouwelijke muskuseend te gaan, die zich inderdaad enorm sociaal naar mensen opstelt! Op dit moment zit deze dame nog even apart in quarantaine, om met ontworming etc. voorbereid te worden voor de grote groep watervogels. We hopen dat ze daar aansluiting zal vinden, want als deze dieren zich eenmaal op mensen gericht hebben, blijven het meestal ‘Einzelgängers’.

Wilt u zich op afstand over deze hagelwitte dame met het rode masker ontfermen, dan mag u zelf een naam voor haar bedenken! U vindt hier alle informatie over het op afstand adopteren van deze eend. 

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share