Een nieuwe bewoner (bericht geplaatst op 25 oktober 2010)

access_time 28-11-2013

Het is hier altijd een verrassing aan de deur. Soms is het aangenaam, als mensen voer of een donatie voor de dieren komen brengen. Helaas ook vaak erg onaangenaam, als mensen gelijk vertellen dat ze een probleem hebben en Melief de enige mogelijkheid is.

Aangezien we alleen de dieren opnemen die in hun voortbestaan bedreigd worden, proberen we, als het even kan, altijd mensen te wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid en bieden we altijd aan om mee te zoeken naar een ander thuis als dit voor hen nog de enige optie is. De dieren  blijven dan bij de eigenaar  totdat er een goede oplossing voor het dier gevonden is. We bemiddelen dus erg vaak, zodat de dieren hier niet hoeven te worden opgenomen.

Vandaag kwam Marc mij roepen, er staat een cavia aan de deur, met een jongedame erbij?. Het meisje ging op kamers wonen, cavia mocht niet mee van de nieuwe verhuurder, cavia mocht niet bij ouders blijven, niemand wilde de cavia hebben, en het moest deze middag opgelost worden.

Tja, en toen? Het caviaatje keek doodsbang omhoog alsof ze zich bewust was van haar onzekere toekomst. We hebben haar opgenomen, het gebeurt namelijk niet zelden dat mensen die geen gepaste oplossing voor een konijn of cavia vinden, het diertje dan maar in het bos gooien.
We hebben haar Miss Montreal genoemd. Miss Montreal heeft inmiddels aansluiting gevonden bij Bever, een van de gecastreerde mannetjes cavia´s die een beetje buiten de groep viel. 

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share