Een muskuseend in Sögel… (bericht geplaatst op 26 maart 2012)

access_time 02-12-2013

Afgelopen donderdag werden we gebeld door iemand uit Sögel. Hij en zijn vrouw waren weg geweest en bij terugkomst zat er een eend of gans in de tuin voor de voordeur. Het dier leek behoorlijk tam en het kwam het echtpaar wat vreemd voor, zo midden in een nieuwbouwwijk.

Omdat we uit de beschrijving van de eend gelijk op konden maken dat het hier niet om een wild dier ging, zijn we direct in de auto gestapt om polshoogte te gaan nemen. Aangekomen bij het woonhuis, zagen we meteen dat het hier om een vrouwelijke muskuseend ging. En dat zijn inderdaad geen eenden die in Europa van nature in het wild leven.

Met één zwieper met het schepnet was het dier gevangen. Gelukkig maar, want het echtpaar had het dier al van midden op de straat terug de tuin in gejaagd. En ze had ook nog weg kunnen vliegen!

Hoe de eend in de woonwijk terecht was gekomen zal wel altijd een raadsel blijven, maar in ieder geval zal ze vanaf nu in een beschermde omgeving bij de vijver kunnen leven. Op de foto ziet u de nieuwe dame nog even alleen in quarantaine, maar nog deze week zal ze de groep van ruim honderd, hoofdzakelijk muskuseenden, mogen gaan versterken!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share