Dumpkippen Utrecht zijn er slecht aan toe (bericht geplaatst op 18 september 2010)

access_time 28-11-2013

In  Utrecht is er een talud bij een snelweg waar regelmatig kippen en hanen gedumpt worden. Jaarlijks werd er door de gemeente opdracht gegeven aan een dieronvriendelijk vangbedrijf om deze dieren weg te vangen en naar handelaar of gaskamer te begeleiden.
Leontine vind dit echter zo verschrikkelijk dat ze met regelmaat kilometers vanaf haar woonplaats rijdt om de dumpplek in de gaten te houden. Om  vers gedumpte dieren gelijk te proberen te vangen en vervolgens nog meer kilometers te rijden om ze naar Stichting Melief te brengen. Vorige week mailde ze ons dat er weer 7 legkippen gedumpt waren.
Binnen 2 dagen had ze er 6 te pakken waarvan er twee al spoedig overleden aan diarree en verwaarlozing. Zaterdag kwam ze met de 4 andere dames hierheen. 1 van de kippen had een keiharde buik en zat helemaal vol met vocht. Tijdens een punctie kwam er alleen maar geel vocht uit, de kip voelde zich gelijk wat opgelucht.

De dierenarts had het vermoeden dat ze cystes in de buik had die het vocht produceerden. Er werd een traject voor verdere behandeling ingezet, maar helaas overleed dit kippemeisje te plekke op de dierenartstafel afgelopen Maandag. Met de drie anderen gaat het naar omstandigheden goed. Er loopt nu nog 1 kip in Utrecht, maar die is al een paar dagen niet meer gesignaleerd. Ze is mogelijk ook overleden aan de slechte conditie waarin de kippen als oud vuil zijn neer gedonderd…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share