Droevig bericht Dr. Jeckyll… (bericht geplaatst op 9 maart 2010)

access_time 28-11-2013

Sinds enkele weken wonen de ratten Dr. Jeckyll, Mr. Hyde en Danny bij Melief. Hier kunt u lezen hoe ze hier terecht zijn gekomen. Dr. Jeckyll had al een ziektegeschiedenis achter zich, die werd bevestigd door onze dierenarts, waar hij toevallig ook onder behandeling was geweest.

Het leek supergoed te gaan met de drie, totdat we ontdekten dat Dr. Jeckyll zich weer niet lekker voelde. Vooral opvallend was zijn zware ademhaling. Om hem goed in de gaten en warm te houden is hij na een onderzoek bij de dierenarts onder de warmtelamp gegaan. Met antibiotica, om zijn longontsteking te verhelpen. Maar zijn lichamelijke gesteldheid veranderde niet, ook niet na een paar dagen. Ook at hij heel slecht en moesten we hem vocht toedienen.

Bij weer een dierenartsbezoek werd besloten om hem ook nog cortisone te geven zodat hij hopelijk wat op zou knappen en wat meer lucht zou krijgen. Want hij bleef onverminderd een  pompende ademhaling houden. Maar ook na die injectie veranderde er niets… Zijn oneindige benauwdheid en strijd om lucht te krijgen heeft ons er samen met de dierenarts er toe doen besluiten hem in te laten slapen…

Hoewel het altijd een moeilijke beslissing blijft, hopen we dat Dr. Jeckyll, de vriendelijkste van de drie ratten, nu eindelijk rust heeft gevonden.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share