Dot de duif (bericht geplaatst op 3 januari 2011)

access_time 28-11-2013

Dotje is een sierduifje dat onlangs zijn intrek genomen heeft in onze duiventil. De dame bij wie hij was aan komen vliegen constateerde dat hij  niet voor zichzelf kon zorgen. Ze voerde het diertje al enige tijd op haar balkon, maar Dot wist duidelijk de weg naar huis niet meer terug. Aangezien hij een ring om had nam de vrouw contact op met de betreffende duivenmelker. Deze had echter geen interesse meer in dit dier. Ook contact met andere duivenmelkers leverde niets positiefs op.

Als een duif eenmaal niet gelijk naar huis komt vliegen, eindigen ze vaak in de soep omdat ze zogezegd waardeloos zijn, volgens de duivenmelkers. De dame wilde echter het beste voor haar aanvlieger en daar hoort natuurlijk ook gezelschap van andere duiven bij. Dotje, zoals zij hem inmiddels gedoopt had, sloot zich niet aan bij de stadsduiven in haar omgeving.

Enige weken geleden is Dot hier gebracht en hij heeft sindsdien eerst even in quarantaine gezeten om te observeren of hij helemaal gezond was, zodat er geen ziektes meegebracht worden. Na deze periode heeft hij aansluiting gevonden bij de ruim 180 andere duiven hier op de boerderij. Dot liet gelijk zijn oogjes vallen op de andere sierduiven en heeft het nu weer prima naar zijn zin!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share