Dodelijke injectie dreigde voor Fransje… (bericht geplaatst op 15 april 2012)

access_time 02-12-2013

Donderdagmiddag de 12e april is er een nieuw hondje bij ons gebracht, een kruising Chihuahua/ Pincher van 3 jaar oud.

Dit hondje van drie jaar moest weg bij de eigenaresse omdat zij plots zwanger geworden is. Haar twee andere kinderen of in ieder geval haar zoon hebben Fransje zodanig mishandeld, dat Fransje daar mogelijk hersenletsel aan over gehouden heeft. In ieder geval is het nu een klein hondje met een enorme gebruiksaanwijzing, omdat hij volledig het vertrouwen kwijt is in mensen en met name in kinderen.

Fransje denkt de laatste tijd dat de beste verdediging de aanval is, wat resulteerde in een aantal bijtincidenten. Fransje is door de zoon op grote stenen vuilcontainers gezet als jong hondje en daar bruut vanaf gerukt zodat hij een smak op de grond maakte. Frans in de hondenweideOok werd Fransje door de sloot getrokken aan de riem en kreeg hij klappen van de jongen. Al deze afschuwelijke berichten werden bevestigd door buren die dit hebben gadegeslagen. Fransje gromt naar vreemden of valt gelijk uit en zijn gedrag kan omslaan als een blad aan de boom. Hij schrikt snel van aanrakingen en als hij er niet van gediend is dan laat hij je dit nu in ieder geval gelijk weten…

Het is diep triest om zo’n zieltje hier binnen te krijgen, verziekt, verwoest en vervolgens afgedankt vanwege de te verwachten baby…  Toen wij hoorden dat de eigenaresse in december nog twee nestjes met twee teefjes gefokt had en daar nog een pup van had aangehouden dacht ik dat ik niet goed werd. Iemand die volstrekt onverantwoord aan het vermeerderen is. Frans in de roedelFransje is ook vader geworden, terwijl hij lichamelijke gebreken vertoont en zelfs nooit meer dan 1 puppy-enting gehad heeft en dus volledig onbeschermd was.

We zeggen niet voor niets was, want donderdagmiddag stond Fransje gelijk bij de dierenarts op tafel voor een spuitje. Dit was niet de dodelijke injectie die hij gekregen had als wij hem niet hadden opgenomen, want het hing van onze beslissing af of we hem opnamen of dat hij dood gespoten werd. Nee, Fransje heeft zijn injectie gehad tegen de meest voorkomende hondenziekten om hem goed te kunnen beschermen. Over vier weken moet de enting herhaald worden.

We hopen dat zijn jaarlijks terugkerende hersenvliesontsteking uitblijft of dat we deze definitief onder controle kunnen krijgen. Wilt u Fransje op afstand adopteren of een bijdrage leveren in zijn dierenartskosten, dan is dat meer dan welkom want Fransje kwam hier zonder portemonneetje…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share