Dirk (bericht geplaatst op 13 september 2011)

access_time 29-11-2013

Dirk is een Ouessant ram van 2 jaar oud. Dirk woonde bij een boer waar hij 2 jaar lang aan een kort touw heeft vast gestaan. Hij had geen contact met andere schapen omdat hij niet gecastreerd was, hij sleet zijn dagen vastgebonden aan het touw. Plots leek de wereld voor hem te veranderen toen een groep studenten hem kwamen huren van de boer. Dirk zou een rol spelen in een film die de studenten gingen opnemen.

Ondanks dat Dirk natuurlijk prachtig op beeld verscheen door zijn uitstraling, was bij het beëindigen van zijn rol zijn toekomst onzekerder dan ooit. De studenten brachten hem terug naar de boer om weer aan het touw te gaan. Maar de boer weigerde Dirk terug te nemen en zo werd Dirk midden in de stad in een achtertuintje geplant. De buurt was nieuwsgierig wat er met deze wandelende shoarma zou gaan gebeuren, want zo zagen veel buurtbewoners Dirkje nu eenmaal…

Gelukkig had één van de studenten nog gevoel in haar donder en sprak een contact aan uit de dierenwereld. Snel daarna was er contact met Melief gelegd en werd besloten dat Dirk al genoeg zwarte (schaap) bladzijden had meegemaakt en dus een definitief plekje zou krijgen in de kudde van Melief. Er volgt deze week nog een laatste zwarte bladzijde voor hem, namelijk zijn castratie: het uiteindelijke entreebewijs om bij zijn nieuwe kudde te kunnen vertoeven.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share