Dierendag 2010

access_time 28-11-2013

Vandaag 4 oktober, je kan er in de media niet omheen, is het Wereld Dierendag. Er worden evenementen georganiseerd, mensen kunnen met hun dier op de foto, dierenwinkels hebben allerlei lekkernijen in de aanbieding en ga zo maar door. Het kan soms niet gek genoeg!

Hier, bij Stichting Melief, is het voor de dieren en voor ons geen andere of bijzondere dag. Het hele jaar door staat elke dag hier in het teken van alle dieren. Van hond, kat, konijn, zebravink tot varken of pony, elke dag proberen we voor de dieren die hier permanent verblijven en veelal zijn gekomen nadat ze verwaarloosd, mishandeld of in hun voortbestaan bedreigd werden een paradijs op aarde te creëren. Het is hier dus elke dag dierendag.

Vaak hopen we dat dat voor alle dieren zou gelden. Het snijdt nog altijd diep in ons hart als er op een dag de zoveelste persoon aan de deur staat om een dier af te geven of als mensen weer een zielig vondelingetje meebrengen, al dan niet gedumpt in het bos. Ook denk ik dan aan Prinz, de herder die hier dit jaar slechts 2 weken fijn geleefd heeft nadat hij 12 jaar lang aan de ketting had geleefd. Voor deze dieren zou het zoveel fijner zijn geweest als dierendag niet beperkt zou zijn gebleven tot 1 dag per jaar.

Vanmorgen  gingen de dieren hier al vroeg de weides op, genietend van de doorbrekende ochtendzon. Prompt reden er 3 vrachtwagens met aanhanger voorbij met gillende varkens. Deze dieren zien hoogstwaarschijnlijk vandaag voor het eerst in hun leven daglicht. Voor hen ik kan ravotten, terwijl mijn broertjes en zusjes al dood zijn…wordt dit beslist geen fijne dierendag …..
Engel, de big die vorige week uit het transport gevallen was, maakt wonder boven wonder wel dierendag mee. Het lijkt bijna wel alsof ze het beseft met die grote glimlach op haar bekkie!

Het zou geweldig zijn als dierendag niet beperkt zou blijven tot vandaag en tot de eigen hond of kat. Dierendag is een mooie dag om stil te staan bij al die bijzondere en unieke dieren om ons heen en om eens extra van hen te genieten! Het respect hebben voor al deze dieren houdt echter niet vanavond om 24.00 op.

In ieder geval een fijne dierendag gewenst voor u en uw dier en geniet vanavond met uw naasten van een diervriendelijk menu, zodat het vandaag in ieder geval voor alle dieren dierendag geweest is!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share