Bommel de Texelaar (bericht geplaatst op 5 mei 2010)

access_time 18-11-2013

Ook Bommel is hier onlangs opgenomen. Bommel is 4 jaar geleden gered door een mevrouw van de slacht. Ze had een weide met nog wat schapen en daar had Bommel het prima naar zijn zin. De soortgenoten van Bommel overleden van ouderdom en de vrouw raakte haar weide kwijt. Bommel mocht bij de oude buurman van de vrouw, ze woonde inmiddels een uur verderop, in de kudde lopen.

Dit leek ideaal maar bleek het later niet te zijn. De strenge winter werd Bommel niet bijgevoerd waardoor hij heel wat kilo’s verloren is, ook aan zijn hoeven was geen aandacht besteed en hij had zelfs een ontsteking in het gewricht van zijn  rechter achterpoot. Al deze misère was nog niet genoeg, op een dag werd de hele kudde afgevoerd naar de slacht en bleef hij alleen over.

Aangezien een schaap alleen geen goede oplossing is en de vrouw geen vertrouwen meer had in de situatie waar Bommel stond is besloten hem hier op te nemen. Inmiddels hobbelt ook Bommel na intensieve hoefverzorging en ontstekingsremmers vrolijk in de kudde mee!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share