Blanka: herder, 11 jaar en… ongewenst (bericht van 6 augustus 2010)

access_time 18-11-2013

Blanka is een herderteef van 11 jaar oud. Ze had de pech dat haar baas overleed en er niets geregeld was voor de dieren. Bekenden van de overledene namen sinds oktober de zorg voor haar op zich, wat inhield dat ze meerdere malen per dag naar het huis gingen waar Blanka alleen was achtergelaten na het overlijden van haar baas.
De mensen deden wat ze konden, brachten haar voer en bezorgden haar een matras zodat ze de afgelopen koude winter niet langer op de betonnen vloer door hoefde te brengen. Want dat is natuurlijk nooit bevorderlijk is voor dieren en zeker niet voor een hond op die leeftijd.

Als het aan de familie van de overledene had gelegen, was Blanka aan de hongerdood overleden, ze keken totaal niet naar haar om… De mensen die haar verzorgden hebben enkele weken geleden contact met ons opgenomen. Wij hebben toen beloofd een nieuw goed tehuis voor haar te gaan zoeken. Dat valt sowieso niet mee, laat staan voor een dame van die grootte en op die leeftijd: dat is hetzelfde als zoeken naar een speld in een hooiberg!

Afgelopen vrijdag belde de mevrouw enigszins paniekerig op dat degene die het huis geërfd had, eiste dat Blanca het pand zou verlaten. Als dit niet gebeurde, zou ze een dodelijke injectie toegediend krijgen. Aangezien onze ervaring geleerd heeft dat het in deze boerenomgeving vaak niet blijft bij dreigementen, hebben we besloten Blanca hier acuut onderdak te bieden.maar nu helemaal thuis!

Blanca is goed geïntroduceerd in de roedel en speelt zelfs tegen alle verwachtingen in met vele andere honden. Ze heeft inmiddels een medische check-up gehad en deze oude dame beschikt, ondanks het maanden alleen in een leeg huis wonen, nog over een vitaal en gezond lichaam! We hopen dan ook dat Blanca nog een hele fijne lange tijd hier tegemoet gaat.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share