Bijtgrage Joep vindt eindelijk definitief thuis bij Melief (bericht geplaatst op 23 september 2010)

access_time 28-11-2013

Joep is een hond van de wereld. Hiermee bedoelen we te zeggen dat deze Beagle-kruising al heel wat mee gemaakt heeft op zijn 7-jarige leeftijd. In totaal heeft Joep ruim drie jaar lang in drie verschillende asiels gezeten. Hij werd velen malen geplaatst maar helaas ook weer teruggebracht.
Elke keer vanwege bijtincidenten, en dan met name naar de vrouw in het gezin. Echter op zijn laatste adres deed hij ook moeilijk naar de heer des huizes.
Het asiel waar hij het laatst zat nam contact met ons op met de vraag of hij bij ons kon worden opgevangen, aangezien Joep niet meer in aanmerking kwam voor herplaatsing bij particulieren. Omdat het keer op keer fout ging en Joep elke keer kapotter terug gebracht werd in het asiel.

We hebben besloten om deze hond van de wereld toch nog een kans te gunnen hier in de hondenroedel. Daar gelden duidelijke wetten en hoeft hij het heft niet in eigen hand te nemen, zoals hij in al de gezinnen waar hij in de loop van de tijd geplaatst was wel dacht te moeten doen.

Eenmaal hier werkte hij zich spoedig omhoog in de roedel en maakt een tevreden en gelukkige indruk. De andere honden in de roedel hebben een positieve invloed op hem en door de manier van huisvesting en het vrije leven wat de honden hier leiden lijkt Joep hier eindelijk een wereldhond te worden. Hij is geen doetje en we merken dan ook wel dat de verhalen niet uit de lucht gegrepen zijn, maar Joep lijkt ook zelf te beseffen dat er hier voor eens en altijd een mandje voor hem klaar zal staan. Doordat hij hier opgenomen kon worden is gelukkig bespaard gebleven dat hij geëuthanaseert moest worden.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share