Big ten dode opgeschreven (bericht geplaatst op 14 september 2012)

access_time 02-12-2013

Deze nog jonge nieuwe bewoner werd letterlijk ten dode opgeschreven, toen hij van een boer mee op transport moest met de andere biggen, op weg naar de mesterij om vetgemest te worden. Hij was een beetje achtergebleven ten opzichte van de andere biggetjes en dus zo klein dat de boer hem doorstreepte op de lijst. En hem zelfs geen oormerk ingaf omdat hij zei dat het kereltje toch doodgedrukt/-getrapt zou worden tijdens het transport.

Een jongen die bij toeval op bezoek was op de boerderij, kreeg dit mee en vond dit niet door de beugel kunnen en nam het diertje mee naar huis. Het biggetje leefde enkele tijd bij de mensen in de achtertuin midden in de stad Meppen, totdat buren gingen klagen en er een dreigende sfeer ontstond. De familie belde stad en land af om een ander veilig onderkomen voor de big te vinden, maar het enige antwoord wat ze kregen dat hij overal welkom was: voor op de barbecue. Nadat wij de familie eerst gezegd hadden eerst nog eens goed te zoeken voor een goed adres, belden ze na een week terug dat het echt niet gelukt was… We zijn hem toen dezelfde dag, op 1 september, direct op gaan halen, mede omdat er door de buren al gesproken was over het ontbreken van de juiste vergunningen bij de familie. En dus moest deze kleine, die al aan de gevangenis van het mestbedrijf ontsnapt was, zo snel mogelijk in veiligheid gebracht worden voordat er allerlei instanties bij de familie op de stoep zouden staan om hem in beslag te nemen.

  

Als je dit lieve kereltje in de ogen kijkt, snap je niet hoe je kunt zeggen dat je hem wel wilt hebben voor op de barbecue, laat staan hem ook daadwerkelijk dood kunt maken en opeten. Hoe de jongeman zich gaat ontwikkelen is nog even afwachten, want als hij loop dan kreupelt hij. Of het een oude breuk is of een verkeerde voeding, daar kan de dierenarts niet direct iets over zeggen.

  

Vooralsnog geniet de uk ervan om lekker over het erf te struinen. Het is de bedoeling dat hij in de groep bij de andere 7 grote varkens komt te leven, maar daar moet hij eerst nog een beetje voor groeien. We hebben hem de naam Jonas gegeven. Wie adopteert Jonas op afstand?

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share