Berta het Duitse witkopschaap (bericht geplaatst op 19 januari 2011)

access_time 28-11-2013

Afgelopen week belde er een mevrouw op met een bizar wreed verhaal. Ze hadden een schaap met de fles groot gebracht en het betreffende dier de naam Berta gegeven.

Berta kreeg vorig jaar voor de derde keer lammetjes. De pony’s waarbij Berta samen met een ram in de wei liep hielden echter niet van schapen en zeker niet van lammetjes. Bij een lam werden de ogen eruit getrapt waarna het later overleed. Ook het andere lam en zelfs de ram zijn inmiddels doodgeslagen door de pony’s. Aangezien Berta hen aan het hart ging (!?) wilden ze van haar af. Ze was op de valreep toch nog gedekt voordat de ram overleed  en is nu dus hoogdrachtig. De mensen waren niet bereid een aparte weide af te zetten of wat dan ook en het risico dat haar toekomstige kroost weer kapot getrapt zou gaan worden was natuurlijk enorm groot. Aangezien Berta onder de vleesrassen valt, is zij in deze omgeving niet veilig, evenmin als haar kinderen (zeker in het geval het rammetjes zouden zijn). De enige reden waarom mensen in deze omgeving dit soort dieren hebben, is omdat ze een nut hebben. In het geval van Duitse witkopschapen is dit dus het vlees.

Berta staat momenteel in quarantaine en uit onderzoek van haar ontlasting bleek vanmorgen dat ze onder andere een wormbesmetting onder de leden heeft. Morgen komt de dierenarts om haar verder te onderzoeken.

Wilt u zich op afstand over deze dame en moeder in wording ontfermen, dan kunt u hier alle informatie over het op adopteren op afstand.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share