Sproet

add Toevoegen
Toevoegen

Toen we eind november 2011 in Nederland waren voor het Charity Buffet, viel het één van de leden van de oppasploeg op dat er een grote kat schichtig heen en weer liep door de voortuin: dan zat hij weer bij de voordeur, dan weer bij de weg… Het was al snel duidelijk dat het geen ontsnapte Melief-kat was. Het bleek een zij te zijn en ze liet zich makkelijk oppakken.

De vacht van het dier toonde aan dat het een echte binnenkat was… Klaarblijkelijk vonden haar vorige baasjes het te veel moeite om haar te verzorgen en hadden haar dientengevolge maar in onze voortuin losgelaten. Het was tenslotte zaterdagmiddag tussen 2 en 4, dus kon ze vrij naar binnenlopen, want de opvang was ‘open’…

De poes bleek verder gelukkig gezond te zijn en luistert nu naar de naam Sproet, afgeleid van het bruine vlekje naast haar neus. Dat Sproet een binnenpoes was, onderschreef ze door, toen ze nog in de quarantainebox verbleef, de hele dag weg te kruipen onder een lekkere warme deken… Des te schofteriger is het van haar voormalige eigenaren om haar zo uit de auto te zetten!

Gelukkig is inmiddels supergraag buiten, ze is zelfs één van de eerste katten die ons ‘s ochtends begroet en meeloopt om de deuren voor de andere dieren open te doen.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share