Kitty Monroe

add Toevoegen
Toevoegen

Op 6 mei 2015 stond er een man uit 2 dorpen verderop aan de deur met 4 kittens van zijn eigen poes. Ze waren volgens hem al op 22 april geboren. De moederpoes was al sinds 1 mei verdwenen. Sindsdien had de man 5 dagen zelf aangemodderd met een flesje en kittenmelk zonder enige kennis van zaken. De kittens wogen slechts 150 gram en waren ondervoed, onderkoeld en uitgedroogd. De 3 zwarte zieltjes waren al te ver heen en stierven al binnen een uur onder de warmtelamp. Wat een drama, wat door een tijdige castratie van de moederpoes voorkomen had kunnen worden.

Het 4e poesje vocht voor haar leven, en wij vochten mee… Gelukkig had ze veel vechtlust en sloeg ze zich door de kritieke eerste tijd heen, ondersteund door de warmtelamp en infusen. De volgende dag was de kleine Kitty Monroe (vanwege beautyspot op haar snuitje) al van 150 naar 180 gram aangekomen en ontdekte ze dat het eten uit de fles kwam. Het enig was dat ze zo ontzettend alleen in haar mandje lag…

Maar daar kwam verandering in toen we door de dierenarts gevraagd werden of we nog een andere kitten de fles konden geven… De 11e mei werd de kleine, ongeveer even oude Oskar gebracht. Hij was moederziel alleen gevonden in een tussenwand. Niemand weet waar hij vandaan gekomen was en waarom hij maar alleen was. De vinder ging met hem naar de dierenarts en zij belde ons of wij de mogelijkheid hadden… Gelukkig was Oskar in een redelijke conditie en kon hij zo bij Kitty Monroe aan de dis aanschuiven. Sindsdien waren de twee onafscheidelijk en groeiden ze fijn spelend en genietend van elkaars warmte op.

Maar toen sloeg het noodlot toe, Oskar herstelde niet van zijn darminfectie door de giardiaparasiet, die vrijwel alle kittens tegenwoordig bij zich dragen. Hij werd steeds slapper, wilde niets meer eten en kreeg bloed in zijn ontlasting. Ondanks intensieve dag- en nachtbehandeling met infusen en dwangvoeding kreeg hij alsnog bloed in zijn ontlasting. Op 22 mei, voor de zoveelste keer op weg naar de dierenarts, overleed hij… Kitty Monroe was weer alleen, maar gelukkig nog steeds in goede gezondheid.

Een maand vermaakte Kitty zichzelf, totdat er gebeld werd of we een kitten op konden nemen dat gevonden was, moederziel alleen op een kinderspeelplaats in Sögel. Hooguit 5 weken oud… Dit kleine meisje leek van niemand te zijn. De bloedtesten bij de dierenarts vielen bij zowel Kitty Monroe als de kleine Denise negatief uit, waardoor de twee nu heerlijk onbezonnen met elkaar kunnen ravotten, in afwachting van wat de rest van hun leven hen brengen zal.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share