Jethro

add Toevoegen
Toevoegen

Het verhaal van de zwarte herdershond Jethro is geen verhaal waar je blij van wordt…

In december 2016 uiteindelijk goed terechtgekomen bij onze vrienden van Stichting Dier en Project, kon hij daar niet blijven omdat hij niet in harmonie kon leven met de daar ook woonachtige katten… terwijl hij daar altijd had mogen blijven wonen.

Jethro was door Dier en Project gered van de euthanasiespuit, die voor hem dreigde in een Noord-Brabants asiel. Hij bleek ‘onverkoopbaar’ door een enorme verlatingsangst. Zo erg zelfs dat hij de spijlen van zijn kennel krom beet. En zichzelf verwondde met de muilkorf die hij om die reden moest dragen… Tijdens zijn verblijf in het asiel was gebleken dat hij kort daarvoor meerdere keren verhandeld was via Marktplaats. Ook nadat hij eenmaal veilig was bij Dier en Project, belde er nog een handjevol voormalige ‘eigenaren’ om Jethro weer los te krijgen… Zelfs zijn voormalig ‘eigenaresse’ blijft Dier en Project tot op de dag van vandaag stalken over haar eigen mislukte hondenproject.

Uiteindelijk woont Jethro sinds de zomer van 2017 bij ons in de grote roedel, waar hij gelijk flink de toon heeft gezet en voor een hoop onrust heeft gezorgd. Gelukkig is hij inmiddels al een stuk rustiger en lijkt hij zijn nieuwe omgeving geaccepteerd te hebben. Zolang wij goed opletten om zijn tik om dekens die je opraapt en lijnen waarmee je hem wilt aanlijnen te willen ombrengen niet te activeren, zal deze 9-jarige zenuwpees hier nog een paar goede jaren kunnen hebben!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share