Gracia

add Toevoegen
Toevoegen

Deze oude pony dame is door het oog van de naald gekropen. Ze stond tot 2012 (ze was toen 20) samen met een andere pony op een weide bij een boer in Friesland. Haar eigenaresse kreeg echter van de boer te horen dat hij de twee van zijn land af wilde hebben en dat dat binnen een halve week het geval moest zijn omdat ze anders op ‘salamitransport’ naar Italië zou gaan. De eigenaresse vond voor de rustige pony een nieuw huis bij een zorgboerderij. Maar Gracia wilde niemand hebben, omdat ze, doordat ze nooit iets geleerd heeft, een echte steigerpony is en er eigenlijk geen land met haar te bezeilen is.

Op een maandag werden wij gebeld door de eigenaresse met de vraag of wij Gracia op wilden nemen. De deadline: ze had voor woensdag een afspraak gemaakt bij de dierenarts om Gracia te laten euthanaseren, omdat dit volgens de vrouw diervriendelijker was dan op transport te gaan naar Italië. De vrouw was dan ook dolgelukkig dat er een echte diervriendelijke oplossing kwam, de staldeuren werden namelijk bij Melief voor Gracia geopend.

Een vriendin van de vrouw probeerde dit nog uit haar hoofd te praten, omdat ze de dood beter vond dan een verhuizing voor een pony op leeftijd. Gelukkig luisterde de eigenaresse hier niet naar, werd de euthanasie afspraak afgezegd en kwam Gracia hier op die beruchte woensdag aan. Weken lang is ze hier in quarantaine geweest, aangezien ze een enorme longwormbesmetting onder de leden had. Inmiddels is deze ietwat opstandige, onhandelbare dame zeer tevreden en voert ze de andere pony´s aan.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share