Fabi

add Toevoegen
Toevoegen

Wij werden in 2012 benaderd door een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten. Bij deze zorgboerderij waren er problemen met het anderhalf jaar oude varken Fabi, een nog jong groot, roze mestvarken. Regelmatig werd Fabi zo brutaal, dat ze de bewoners omver rende of tegen hen op wilde springen, wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgde. Veel bewoners en verzorgers durfden niet meer bij haar in het verblijf. Zowel bewoners als personeel waren erg bezorgd om het lot van de onstuimige Fabi en zo werd er een zoekactie gestart naar een nieuw thuis, zonder al te veel succes… De dierenarts was bereid Fabi dood te spuiten als er geen oplossing kwam…

Na een lange reeks opvangen te hebben benaderd met het probleem kwam de zorginstelling dus bij Stichting Melief terecht. Wij adviseerden Fabi te laten steriliseren, want wij dachten dat haar gedrag samenviel met de periodes dat zij berig is (wat achteraf ook zo blijkt te zijn). Er werd vergaderd en uiteindelijk besloten dat Fabi echt niet kon blijven, omdat men geen enkel risico wilde lopen voor de bewoners. Wij zagen Fabi steeds dichter bij de dierenarts en zijn dodelijke injectie komen en besloten dat ze hier in de groep mocht komen.

Fabi’s verhuizing naar Melief is enkele keren uitgesteld omdat de betreffende ambtenaren allemaal andere eisen stelden en er steeds weer aan andere voorwaarden voldaan moest worden. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om Fabi op 8 juni 2012 officieel de grens over te rijden. Na een quarantaine periode is ze  samengevoegd bij de andere grote varkens waar ze het goed naar haar zin heeft.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share