Engel

add Toevoegen
Toevoegen

 

We zijn er ons van bewust dat komend verhaal wel heel bizar is. Toch is het geen sprookje, al lijkt dat het wel…

Er was eens een… varkenstransport. Zoals de tientallen die er hier per dag voor de deur voorbij razen op weg naar het slachthuis hier in Sögel, waar per dag zo’n tienduizend varkens worden (af)geslacht. Afgelopen jaar is er nog zo’n transport precies hier voor de deur gekanteld, zoals u kunt begrijpen een ware nachtmerrie voor de desbetreffende dieren…

Op een dag in oktober 2010 moet er wederom een wagen te snel door de bocht gegaan zijn en een klein deeltje van zijn vracht verloren hebben. Er kwamen namelijk twee mannen van de gemeentewerken aan de deur die vroegen of wij varkens hadden. Toen we dit beaamden, zeiden ze dat er een varkentje aan de overkant van de straat in de struiken liep. Al snel bleek dat er bij ons geen ondeugend varken was uitgebroken, maar dat het een big was die waarschijnlijk als speenvarken op weg was geweest naar het slachthuis. De mannen vroegen of wij er iets mee konden beginnen… We renden naar de overkant om te zorgen dat het verdwaasde diertje (dat onder de schaafwonden en later dus ook blauwe plekken zat) niet de weg op zou lopen. Marc haalde snel in de opvang een grote vliegtuigbench en een paar pallets, en met een beetje manoeuvreerwerk en geduld kregen we dit bange wezentje in de bench gedreven. Trillend van de spanning stonden zowel wij als het varkentje even later op de boerderij uit te puffen.

Nog wat speurwerk over hoe het biggetje hier voor de deur uitgestapt was leverde niets op. Toen hebben we haar de naam Engel gegeven, omdat dit zachte, leergierige en vriendelijke diertje letterlijk uit de hemel gevallen lijkt te zijn. Engel zat in de nacht nog in de quarantainestallen omdat haar nieuwe familieleden, de hier al op de boerderij aanwezige varkens, nog tamelijk groot (en sterk) voor haar zijn. Overdag heeft Engel een B voor haar naam, want dan maakt ze het erf onveilig! En hopelijk, zoals in alle sprookjes, leeft ze nog lang en gelukkig!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share