Dama

add Toevoegen
Toevoegen

We hebben al een aantal jaren een goed team van honden die de kuddes bewaken op de grote weides tegen indringers en dan met name wolven die steeds meer gesignaleerd worden en bij verschillende boerderijen ook al slachtoffers onder de schapen en ander vee hebben gemaakt.

Dit zijn Mastins Español (Spaanse Mastiffs). Zij zijn uitermate geschikt om in een situatie als de onze te “werken”: ze zijn lief voor de mensen die via de goede weg binnenkomen, zoals de bezoekers op zaterdag, maar zijn uitermate waaks en fel op alles wat zich om of langs het terrein begeeft. En het mes snijdt aan twee kanten:  Door het wegvallen van EU-subsidies worden veel schapenkuddes in Spanje opgeheven. De bij deze kuddes behorende honden, die dus “werkeloos” zijn geworden, zitten in het gunstigste geval hun hele leven in een Spaans asiel. Behalve als ze in een dodingsstation belanden… Bij ons hebben ze een nuttige functie, hebben ze een groot terrein en kunnen ze hun waak-instinct goed gebruiken en heerlijk vrij rondlopen! Dus een echte win-winsituatie!

Aangezien de dreiging van wolven in onze omgeving steeds groter werd/wordt, hebben we onze “bewakingsdienst” in 2019 uitgebreid met 2 kuddehonden die gelijktijdig vanuit Spanje bij ons zijn aangekomen: Dama en Moro.

Dama is een grote zwarte dame, die, nadat ze de jonge honden in de schaapskudde opgeleid had, het veld mocht ruimen en in het asiel belandde. Daar zat ze inmiddels al 2 jaar.

Thuis aangekomen verliep de introductie op de weide tussen de dieren vlekkeloos. Al snel speelden Dama en Moro samen en ontfermden zich zelfs over de lammetjes Miley en Lemmy als hun nieuwe protegés!

Wie wil deze grote, lieve dame op afstand adopteren?

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share