Charlotte

add Toevoegen
Toevoegen

In de voorlaatste week van oktober 2012 mailde er een bezorgde vrouw. Haar buren waren net getrouwd en hadden op verzoek van de kersverse bruid een varkentje gekregen, want dit wilde de vrouw altijd al zo graag. En ze kreeg een 2 maanden oud biggetje, dat uiteindelijk uit zal groeien tot een varken van ongeveer 300 kilo. Er werd eerst lekker op de bank geknuffeld met het schattige biggetje, maar dat maakte plaats voor het idee dat een varken in een rijtjeshuis met kleine tuin toch niet zo handig zou zijn. Overdag werd de kleine meid in de schuur in een kinderbox opgesloten waarin ze moest slapen, eten, drinken en haar behoefte moest doen, wat op zo’n piepklein oppervlak natuurlijk snel uitmondt in een smeerboel.

Er werd besloten dat het ooit zo gewenste cadeau zo makkelijk als het gekomen was ook weer de deur uit moest. De bezorgde buurvrouw hoorde dit en ging snel zoeken naar een opvangmogelijkheid. Ze belde stad en land af, maar alles tevergeefs. De tijd begon te dringen, want zaterdags zou het knuffelbiggetje naar de lokale biologische slager gebracht worden om nog anderhalf jaar vetgemest te worden. Biologisch of niet, uiteindelijk wil geen enkel dier dood en wordt het vermoord met hetzelfde mes… Donderdagavond zegden wij toe dat de kleine meid bij Melief kon komen. Maar helaas moesten we de ruim 500 kilometer om het huwelijkscadeau uit de smerige box in het schuurtje te bevrijden zelf afleggen.

Op weg naar Sögel lag kleine Charlotte, de naam die Marc haar onderweg gaf, lekker vol vertrouwen op een goede afloop te slapen in het stro. Het was maar goed dat ze onderweg de vele transporten niet kon zien, met honderden van haar soortgenoten op elkaar gestapeld in vrachtwagens met opleggers, met angst in de ogen op weg met een hele andere bestemming, tevens hun eindbestemming, het slachthuis… Charlotte kwam hier einde van de middag aan en maakte kennis met Jonas, en hoewel Jonas niet geïnteresseerd was, lag het tweetal ’s avonds al lepeltje-lepeltje te slapen in het stro.

Wat heel opvallend is, is dat Charlotte een bruin en een blauw oog heeft. En ze heeft haar tandjes nog, en haar kleine krulstaart! Normaal gesproken worden in de industrie de scherpe tandjes afgeknipt en de staart eraf gehakt. Charlotte is een van de weinige varkens die zonder verminkingen aan de industrie is ontsnapt!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share