Bonny

add Toevoegen
Toevoegen

De Cane Corso kruising Bonny komt uit een asiel in Italië. Ze is via de organisatie Hundehilfe im Tal e.V. naar Duitsland gekomen om een nieuw huis te vinden. Aangezien Bonny een lieve, zachtaardige jonge hond is, die alleen wat slecht scheen te zien, leek dit geen probleem te moeten zijn. Maar al snel kwam er uit, dat Bonny geen gewone hond is. Ze voelt zich opperbest bij andere honden, maar met mensen maakt ze vrijwel geen contact. Omdat Bonny’s achterbenen krom staan en ze af en toe wat zwalkend loopt, werd er gedacht dat ze wellicht slechte heupen had. Maar uit de onderzoeken kwam een heel ander ziektebeeld naar voren: Bonny heeft een waterhoofd en dus relatief kleine hersens. Dit veroorzaakt neurologische verschijnselen als wankel op de benen staan en een constant wiebelend hoofd.

Ze was inmiddels bij het tweede opvanggezin beland, met wie ze bij een specialist kwam. Volgens de dierenartsen is het een wonder dat Bonny normaal kan lopen met haar geestelijke capaciteit. Bonny blijft hierdoor ook geestelijk op een puppy-leeftijd hangen, waardoor ze maar niet zindelijk wil worden. De zware medicatie die ingezet werd, verslechterde echter de toestand van Bonny, dus werd besloten hiermee te stoppen. Bij de familie waar ze opgenomen werd, ging het thuis redelijk goed, maar omdat ze bij de hondenoppas alle manden en kussens bleef slopen en al haar behoeftes deed waar ze liep, kon Bonny helaas niet blijven…

De risico’s van het leven in onze grote hondenroedel werden zorgvuldig afgewogen. Met Bonny’s hersenconditie bestaat er een kans op epilepsie en zou zelfs alles plotseling afgelopen kunnen zijn… Dus besloten we te kijken hoe ze zich in de roedel zou gedragen. Eenmaal bij ons twijfelden we geen moment over het feit of de roedel een goede oplossing voor Bonny zou zijn, want we hebben zelden een hond gezien die zich zo op haar gemak voelde tussen de andere honden. Ze speelt en rent en gaat ook in een mand liggen om te rusten. En, belangrijker nog: de andere honden accepteren haar en haar uitbundige gedrag volkomen.

Dus mocht het zo zijn dat Bonny niet lang zal leven door haar hersenconditie, dan weten we in ieder geval zeker dat ze haar leven tot het uiterste genoten zal hebben bij ons in de roedel!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share