Babe

add Toevoegen
Toevoegen

Babe is samen met James en Rudi (zijn helaas overleden..) de dans ontsprongen: de drie zijn als big vrijgekocht van de slacht. Ze zijn vervolgens bij een vrouw met een boerderij gebracht, met de belofte hen snel zelf weer op te komen halen als er een geschikt verblijf voor de drie gemaakt zou zijn. Dit tijdelijke onderkomen duurde maanden en de ‘redders’ zagen ervan af om hun verantwoordelijkheid na te komen.

De vrouw had echter nog nooit varkens gehad en had op internet gelezen dat je deze dieren uiterst voorzichtig moet voeren omdat ze anders snel te dik worden, wat een belasting voor hun skelet is. De vrouw gaf de dieren enkel plantaardige voeding in minimale hoeveelheden en geen gespecialiseerde biggen- of varkensbrok. De angst dat de drie te dik zouden worden en te snel zouden  groeien heeft er uiteindelijk toe geleid dat de dieren zwaar ondervoed waren en een  enorme groeiachterstand hadden opgelopen.

Inmiddels had de vrouw veel problemen gekregen met buren die de varkens liever zagen vertrekken en dit leidde tot pesterijen en bedreigingen. Inslapen leek nog de enige optie. Uiteindelijk zijn Babe, James en Rudi hier gebracht. De diagnose van 2 onafhankelijk van elkaar opererende dierenartsen was verwaarlozing en groeiachterstand door ondervoeding. Het was schrikbarend om te zien dat dieren die 8 maanden oud waren eruit zagen als biggen van een maand of 3, ze waren zeker de helft zo klein als Tofu, het varken dat hier al was en slechts een maand ouder is.

Het drietal kon de eerste weken slechts hele kleine hoeveelheden eten en smakten niet zoals een varken gewoon is te doen. Inmiddels zijn ze een heel stuk bijgekomen en hebben ze eindelijk een beetje billen gekregen! Waarschijnlijk zullen ze de achterstand niet volledig in kunnen halen omdat het skelet maar tot een bepaalde leeftijd de mogelijkheid heeft om door te kunnen groeien. Voor deze miniatuurreuzen lijkt dat de pret niet te drukken, ze chillen lekker bij de modderpoel en grazen met de anderen mee op de wei!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share