Achtergelaten poes werpt nest in compostbak (9 april 2014)

access_time 09-04-2015

Onlangs werden we opgebeld door een bezorgde vrouw uit Sögel. Haar buurvrouw had haar benaderd, omdat ze wist dat de vrouw veel om katten geeft. En in haar tuin bevond zich, lekker warm in een compostbak, een poes. En de poes had niet voor niets een warm plekje gezocht, ze had namelijk net 4 kittens op de wereld gebracht. De vrouw vroeg of er een mogelijkheid was, om de dieren bij ons te brengen. Want ze wist zo goed als zeker, dat deze poes bij andere buren hoorde. En die waren kort daarvoor met de noorderzon vertrokken…

De poes had dus daadwerkelijk geen onderdak. De vrouw had de poes graag zelf in huis genomen, maar daar leefden al twee katten en een hond, en huisgenoten die er anders over dachten. Bij de buurvrouw in de tuin konden de dakloze dieren op termijn ook niet blijven. Maar eerst moest er nog gekeken worden of de poes, die wel al op een afstandje gevoerd werd, überhaupt benaderbaar was.

Toen we de volgende dag weer contact hadden, meldde de vrouw enthousiast dat ze de poes had kunnen aaien. Na lang overleg besloten we de poesjes, die de oogjes natuurlijk nog dicht hadden, op te nemen. Al moest dat wederom op provisorische wijze, aangezien onze katten-quarantaine al bezet is met andere poezen. Maar gelukkig zorgde het moedertje goed voor haar kleintjes, dus zou zij ons dat werk in ieder geval uit handen nemen. Aangezien er zich maar een paar huizen tussen de compostbak en een drukke weg bevinden, was onze grote angst, dat de moederpoes, die ook nog eens een oog mist, juist op het moment dat ze zo hard nodig is, overreden zou worden. En dan zouden we alsnog met flesjes in de weer moeten.

Toen de vrouw de moeder met baby’s kwam brengen, drukten we haar op het hart om deze situatie in ieder geval bij de Dienst Openbare Orde en Veiligheid te melden, zodat de gemeente Sögel op de hoogte blijft van wat er zich allemaal afspeelt op het gebied van kattenellende. We zijn namelijk in gesprek met de gemeente hierover, en hoe beter alles in kaart gebracht is, hoe duidelijker de noodzaak van bijvoorbeeld een castratie- en registratieplicht voor vrijlopende huiskatten wordt. Binnenkort worden de gesprekken hierover vervolgd.

Poes Leela heeft alles gelaten over zich laten komen. Ze maakt zich nergens druk om en zorgt liefdevol voor haar baby’s. Gelukkig dienden zich al snel potentiële nieuwe baasjes voor alle vier de kittens aan, dus als ze 10 weken oud zijn, kan Leela hen met een gerust hart laten gaan.

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share