9 juni: stervende kitten wordt ‘s avonds nog binnengebracht (bericht geplaatst op 4 juli 2012)

access_time 02-12-2013

’s Avonds op 9 juni werd er nog redelijk laat aan de deur gebeld. Het was een jonge vrouw die op het terrein waar ze werkt een zeer verzwakt jong katje gevonden had. Ze kon niet eerder weg van haar werk en had het diertje van 4 tot 5 weken oud, een paar uur in een doosje gelegd onder een dekentje.

Het kleine witte katje was stervende toen het hier aankwam. Het katertje was blauw aangelopen, had ondertemperatuur en kon niet meer staan. Alleen als je hem aantikte keek hij je aan, maar zelfs de kracht om zijn kopje omhoog te doen had hij niet meer.

Acuut gingen we naar de dierenarts. Na vocht toegediend te hebben, warmte elementen tevoorschijn waren getoverd en een beetje voeding was toegediend (hij kon al niet meer zelfstandig slikken), werd besloten dat de dierenarts hem de eerste 24 uur bij zich zou houden, zodat ze gelijk kon handelen als zijn situatie zou verslechteren.

Gelukkig kregen wij zondags bericht dat het wat beter ging en mocht hij maandag naar huis. Helaas had de kleine jongeman ook nog een darmbacterie, die zorgde voor de nodige diarree. Na enige tijd konden wij Ralphje voegen bij moeder Katja en haar vijf kittens, die zich al snel ook over hem ontfermde. Ralphje gaat binnenkort samen met één van zijn stiefzussen naar een geweldig nieuw thuis in Nederland!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share