8 juni: de dag dat Fabi het varken eindelijk mocht verhuizen naar Duitsland! (bericht geplaatst op 4 juli 2012)

access_time 02-12-2013

Geruime tijd terug werden wij benaderd door een zorginstelling voor verstandelijk gehandicapten. Bij deze zorgboerderij worden ook dieren gehouden in het kader van de dagbesteding voor de bewoners. In tegenstelling tot veel andere van dit soort instellingen wordt er hier niet gefokt met de dieren en mogen de dieren er tot hun natuurlijke dood verblijven, oud worden dus.

Toch was er een probleem, het anderhalf jaar oude varken Fabi. Fabi is geen hangbuikzwijn of mini-varken, maar gewoon een groot, roze mestvarken. Regelmatig werd Fabi zo brutaal, dat ze de bewoners omver rende of tegen hen op wilde springen, wat natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgde. Veel bewoners en verzorgers durfden niet meer bij haar in het verblijf. Zowel bewoners als personeel waren erg bezorgd om het lot van de onstuimige Fabi en zo werd er een zoekactie gestart naar een nieuw thuis, zonder al te veel succes… de dierenarts was bereid Fabi dood te spuiten als er geen oplossing kwam.

Maar toch kwam de zorginstelling na een lange reeks opvangen te hebben benaderd met het probleem bij Stichting Melief terecht. Wij adviseerden Fabi te laten steriliseren, want wij dachten dat haar gedrag samenvielmet de periodes dat zij berig is (wat achteraf ook zo blijkt te zijn). Er werd vergaderd en uiteindelijk besloten dat Fabi echt niet kon blijven, omdat men geen enkel risico wilde lopen voor de bewoners. Wij zagen Fabi steeds dichter bij de dierenarts en zijn dodelijke injectie komen en besloten dat ze hier in de groep mocht komen.

De mallemolen werd gestart om Fabi officieel van Nederland naar Duitsland te mogen vervoeren. Om een lang verhaal kort te houden: haar verhuizing is enkele keren uitgesteld omdat de betreffende ambtenaren allemaal andere eisen stelden en er steeds weer aan andere voorwaarden voldaan moest worden. Uiteindelijk is het dan toch gelukt om Fabi op 8 juni officieel de grens over te rijden.

Na een quarantaine periode is Fabi inmiddels samengevoegd bij de andere 7 grote varkens en alhoewel ze nog helemaal onderaan de ladder der hiërarchie staat, heeft ze het toch al aardig naar haar zin.

Fabi zoekt nog iemand die haar op afstand wil adopteren!

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share