2 dwergkonijntjes afgeleverd in een plastic zak (bericht geplaatst 27 oktober 2009)

access_time 18-11-2013

Vandaag toen ik achter op de weide aan het werk was, sloegen de honden aan. Eenmaal bij de voordeur aangekomen, zag ik een brommertje staan. Ernaast stond een man met een plastic tas in zijn handen die hij van boven dicht gedraaid hield.

De man vroeg me of ik hem een plezier wilde doen en de twee dwergkonijnen, die hij in de tas bij zich had, op wilde nemen. Ik was eerlijk gezegd met stomheid geslagen… de man kwam van een dorp verderop met de brommer en had de twee konijnen in een plastic tas die dichtgedraaid zat aan zijn stuur gehad…!

Nog voordat de man de reden verteld had waarom de twee weg moesten had ik al ja gezegd, de twee rolden over elkaar heen en waren compleet in shock door hun turbulente reis in een tasje waarin werkelijk geen enkel houvast is, en dan nog het geronk van de brommer….

De man vertelde dat hij de konijntjes van het voorjaar aan zijn kleinkinderen had gegeven, maar die keken niet naar de dieren om en buren klaagden over stankoverlast. De man had zelf alleen slachtkonijnen thuis en deze twee waren te klein om te slachten, hij kon er dus niets mee. De man vond het ook te ver gaan om ze zomaar de kop in te slaan. Op een advertentie die hij had opgehangen waren ook geen reacties gekomen.

Het was op zich natuurlijk al heel wat dat deze man met de konijnen hier voor de deur stond, hij probeerde een andere oplossing te vinden i.p.v hen dood maken. Maar de manier waarop was alleen, zacht uitgedrukt, wat onhandig… Toen ik vroeg wat hij met de konijnen had gedaan als hij ze hier niet had kunnen laten, begon hij een verhaal over andere mensen die hun konijnen in het bos gezet hadden.

De twee dames, Miffy en Myfanwy gedoopt, zijn vanavond gelukkig al wat hersteld van de shock. Toen ze in hun nieuwe onderkomen gezet werden, lagen ze plat van ellende… Ze zitten, ook om even bij te komen, eerst in quarantaine voordat ze uiteindelijk op de konijnenberg geïntroduceerd zullen worden bij de andere konijnen.

Hopelijk leven ze daar dan nog lang en gelukkig…

Onze sponsoren
 
 
instagram default popup image round
Follow Me
502k 100k 3 month ago
Share